Fam thea ingang klein

Ga dan naar de familie- en theaterweide!
Op het Bospodium zal een programma staan met fijne liedjes en intieme shows en start met een kinder-openingsconcert om 12:00 uur. Dit is uiteraard ook geschikt voor ouders! In de middag kan er genoten worden van swingende folk, zwoele luisterliedjes en dansbare deuntjes. De rest van de weide zal weer bol staan van de familie-activiteiten en theatervoorstellingen, kortom genoeg redenen om een bezoekje te brengen op 5 mei aan het gezelligste hoekje van het park.

Tip: Speciaal voor gezinnen is er de ingang bij de kinderboerderij! Een minder massale toegangspoort en je bent gelijk bij de familie- en theaterweide. Op de plattegrond staat deze aangegeven met een rode cirkel. Klik op lees meer om de plattegrond te bekijken!

TNDD16

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien.
Zwolse Theaters en Bevrijdingsfestival Overijssel presenteren een gezamenlijk 4 mei programma met onder andere:
Theatergroep Hardhout - Daar waar een nieuwe oorlog aanklopt moeten we het over de liefde hebben 
Yorick Zwart - Montyn 
Eileen Slobben - Infinitum 
De Jonge Honden - Man met Baard
Theater Young Ones - Onder druk van omstandigheden

Voor meer informatie over het gehele programma en kaarverkoop zie www.zwolsetheaters.nl 

plattegrond klein

Klik op 'lees meer' om de plattegrond van Bevrijdingsfestival Overijssel 2016 te bekijken en stippel jouw route uit voor 5 mei!

Lees meer: Plattegrond...

Blokkenschema klein

Het programma van het Wereldpaviljoen is bekend!

Benieuwd? Klik op lees meer.

Lees meer: Programma...

terhaar.png Cibap_website.jpg

In samenwerking met OOZ wordt er op 5 mei om 12:15 met zoveel mogelijk kinderen het lied 'Vrij' gezongen!
Het lied, geschreven door Jeroen Schippers, gaat over het belang van vrijheid en jezelf kunnen zijn.
Dus kom om 12:15 naar de Familie- en Theaterweide op Bevrijdingsfestival Overijssel en en zing uit volle borst mee!

Kijk hieronder voor de tekst van het lied.

Lees meer: Zing 5 mei het...

Website foto

Enige tijd geleden is de officiële inschrijving geopend voor de Festivalboulevard van Bevrijdingsfestival Overijssel 2016. Er zijn al veel aanmeldingen binnengekomen en hierdoor zijn er nog een beperkt aantal standplaatsen over! Voor het aanmelden en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Jorick van Rijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

vfonds logo nieuw open

Hier in Nederland kun je zonder oorlog leven. Maar hoe komt dat eigenlijk? Er is in de Tweede Wereldoorlog veel gestreden voor onze vrijheid. Om deze vrijheid te houden, moet iedereen meewerken aan de vrede: ook jij kunt iets aan vrede doen! Ontdek zelf hoe belangrijk vrede, vrijheid en democratie zijn. Wij van het vfonds wensen je veel plezier tijdens het bevrijdingsfestival en vergeet niet: vrede is belangrijk voor iedereen!

Het vfonds investeert in vrede door bijzondere, vernieuwende initiatieven mogelijk te maken binnen het thema Vrede en Vrijheid inclusief erkenning en waardering van mensen die de vrijheid voor ons bevochten. Om slachtoffers van oorlog en vredesmissies te herdenken maar ook de bevrijding, vrijheid en vrede te vieren, ondersteunt het vfonds de bevrijdingsfestivals, oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra en projecten rondom vrede en democratie.
Het is van belang dat mensen gestimuleerd worden zich in te zetten voor vrede en vrijheid.

www.vfonds.nl

Magazine foto

Blader hier het magazine van Bevrijdingsfestival 2016 door! Met het volledige programma, de plattegrond, het blokkenschema en heel veel achtergrondinformatie.

Ook te vinden in horeca- en culturele gelegenheden in Zwolle.

Kan jij ook niet wachten tot het weer 5 mei is? Het beloofd een prachtige edtie te worden met een ijzersterke line-up. Bekijk dit filmpje om alvast in de stemming te komen. Tot ziens op 5 mei!

Op 5 mei is niemand minder dan Nielson de Ambassadeur van de Vrijheid in Zwolle. Hij zal optreden op het hoofdpodium van 12.30 tot 13.05 uur.

Voor zijn Ambassadeurschap is hij naar Parijs gegaan. Bekijk hier de mini-docu!

Kraanwater graag

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond en daar mogen we best trots op zijn! Daarom is onze missie om deze zomer de kraanwatervraag in de horeca en op festivals zo groot mogelijk maken.

Heb je ergens om kraanwater gevraagd en een 'ja' gekregen? Deel dan een kraanwaterselfie op Kraanwaterkaart.nl en word de kraanwaterheld van jouw stad of dorp. Je maakt namelijk kans op één van de 100 watertappunt met je naam erop!

Het Bevrijdingsfestival Overijssel heeft al 'ja' gezegd. Voor 1 muntje kun je een hervulbaar flesje kopen en drink je de hele dag het lekkerste water van de wereld. Op het festivalterrein bij H1 en H3 vindt je de speciale kraanwatertappunten. Dus maak daar je eerste kraanwaterselfie deze zomer. In hoe meer horeca en op hoe meer festivals jij om kraanwater durft te vragen, hoe groter de kans om te winnen!

Durf om kraanwater te vragen!

De 25e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel; mooie optredens en een goede sfeer. Ruim 120.000 bezoekers hebben het festival bezocht. Jong en oud hebben samen de vrijheid gevierd. Bekijk hier de aftermovie van de 25e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel om weer in de stemming te komen!

Jaarthema klein

De komende jaren doet het Nationaal Comité een appel op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité onder de noemer Geef vrijheid door.

Lees meer: 'De vrijheid omarmd'

Sassenpoort klein

Profiteer van de groeikracht van de regio en vier samen met ons het leven

We vieren het leven!
Welkom in Zwolle! Bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt in onze historische binnenstad. Een stad bevolkt door creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Hier geloven we dat het leven samen beter wordt. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond.

Lees meer: Zwolle; Dynamische...

Kerk

Op 5 mei opent de Dominicanenkerk op de hoek van de Assendorperstraat en Luttenbergstraat de deuren! Het Dominicanenklooster Zwolle wil met het openen van de kerk een aanvulling en verrassend contrast zijn voor het Bevrijdingsfestival Overijssel. Daar waar in Park de Wezenlanden de vrijheid volop gevierd wordt, doet het klooster dat door een plek te bieden om vrijheid te doordenken. Een plek om stil te worden, een kaarsje aan te steken en geïnspireerd te worden door de gedachtes over vrijheid van jezelf of van anderen via een groot projectiescherm. Voel je vrij om binnen te komen lopen! Geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

FV 263x149

Wil je het festival opnieuw beleven? Dat kan!

Hieronder kun je allerlei leuke foto's en video's van BFO2015 vinden. Klik maar raak, misschien spot jij jezelf wel!

Lees meer: BFO2015 in beeld...