Locatie en tijd

Het festival vindt plaats in Park de Wezenlanden, Zwolle, van 11.00 - 00.00 uur. Vanaf diverse toegangswegen wordt verwezen naar het park. Kijk vooral voor 5 mei op onze website voor parkeermogelijkheden en spoorweginformatie.

Munten
De grootste verkooppunten van de festivalmunten staan bij de toegangspoorten van het festival. Voorkom lange wachtrijen en schaf vooral dáár de munten aan. Verder staan er diverse verkooppunten verspreid over het festivalterrein. Één munt kost €2,70 en is alleen dit jaar geldig. Met de munten kan eten en drinken op het terrein worden gekocht en ook bij de toiletten dient met munten betaald te worden. Munten zijn in te wisselen tegen geld tot 00.15 uur. Dit kan bij de grote kassa's aan de westkant van de Festivalboulevard.

Pinnen
Bij de muntenkassa's en muntenautomaten kan zowel met contant geld als met PIN betaald worden.

Openbaar vervoer
Kijk voor de trein- en bustijden hier.

Fietsenstalling
Bevrijdingsfestival Overijssel heeft een aantal fietsenstallingen ingericht bij elke toegangspoort. Ze zijn gratis, maar voor eigen risico. Parkeer geen fiesten tegen huizen en/of winkels en maak geen fietsen vast aan bouwhekken.

Informatiepunten
Met vragen kun je altijd naar één van de informatiepunten gaan of één van de medewerkers van het festival aanspreken (Herkenbaar aan de BFO kleding). Gevonden voorwerpen kun je afleveren en ophalen bij het informatiepunt aan de westkant van de Festivalboulevard.

Verdwaalde kinderen
In geval van vermissing spreek dan direct een medewerker aan (herkenbaar aan de BFO-kleding). De medewerker fungeert als intermediair voor achterblijvers van vermiste of verdwaalde personen en helpt u verder.

Mindervaliden
Er zijn op het gehele terrein mindervalidentoiletten aanwezig.Daarnaast is er op het hoofdveld een verhoging waar rolstoelgebruikers terecht kunnen.

EHBO
Op het festivalterrein zijn twee grote EHBO-posten. Eén links van het hoofdpodium en één bij het provinciehuis. Daarnaast lopen er mobiele teams rond. BFO verzoekt publiek alle medewerking te verlenen bij het werk van de EHBO en andere hulpdiensten.

Sanitair
Een bezoek aan het toilet kost een half muntje. Voor 1 munt krijg je een stempel en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet.

Milieu
Wij doen een dringend verzoek aan alle bezoekers op en rondom het festivalterrein. Houd het terrein schoon en maak goed gebruik van de vele afvalbakken.

Betreden op eigen risico
Een bezoek aan het festival is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal.

Legitimeren
Wij schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Bij twijfel kan gevraagd worden naar je legitimatie. Geldige legitimatie is een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart.

Toezicht & Veiligheid
BFO werkt nauw samen met politie en beveiligingsbedrijf Bloemink Security. Bij de toegangspoorten wordt strenge controle uitgevoerd op meegebrachte drank en etenswaren. Eigen etenswaren, Drugs, wapens, vuurwerk, spuitbussen, parfumflesjes, glas en blik zijn absoluut verboden. Daarnaast is het ook niet toegestaan om huisdieren, skateboards, skeelers, rolschaatsen en fietsen mee te nemen op het terrein. Ook is het dragen van clubkleding van bijv. motor- of voetbalclubs is niet toegestaan. Wanneer jij je niet houdt aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging of politie in het kader van de openbare (rechts)orde, kun je aangehouden worden en van het terrein worden verwijderd.

Flyeren verboden en collecteren verboden
Het is zonder toestemming van de organisatie niet toegestaan te flyeren, collecteren of andere zaken uit te delen op of rondom het festivalterrein. Ziet de organisatie of beveiliging dit toch gebeuren, kun je van het terrein worden verwijderd.

Gebruik van foto’s
Door het betreden van het festivalterrein wordt toestemming gegeven voor het gebruik van gemaakte foto’s voor publicitaire doeleinden.

Parkeergelegenheden
Voor een compleet overzicht van alle parkeergelegenheden kijk op www.zwolle.nl

Hoogte opnamen
Op 5 mei is alleen Cloudshots bevoegd tot het maken van hoogte opnamens met radiografische helivluchten. Het is dan ook niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie hoogte opnamen te maken!