website small programma

Het blokkenschema voor Bevrijdingsfestival Overijssel 2017 staat online, samen met de plattegrond en het gehele programmaboekje. Bekijk het snel!

Lees meer: Blokkenschema &...

website opbouw

In verband met de werkzaamheden rondom 5 mei worden gebieden van Park de Wezenlanden in fasen afgesloten en gelden er omleidingen.

Lees meer: Omleidingen Park...

website frank

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft 3FM DJ Frank van der Lende gevraagd op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. Op zijn tour vraagt Frank ook aandacht voor 3FM Talents die optreden op diverse Bevrijdingsfestivals. Frank bezoekt de festivals met de helikopter die is vrijgekomen na het terugtrekken van Broederliefde.  Op 5 mei vliegt de DJ in de ochtend naar Zwolle om het 3FM Serious Talent Paul Sinha aan te kondigen op de Sena Performers Stage. 

Lees meer: Frank van der...

website paulvantveer

Paul van 't Veer zal op 5 mei een DJ-set draaien tijdens de change-over van Blaudzun naar Kensington. Nog een keer de voetjes van de vloer voor we Bevrijdingsdag gaan afsluiten met Kensington!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

website gowiththeflow

Veertien jonge raptalenten krijgen de unieke kans om met de top van de Nederlandse rapscene te werken. Rapper en presentator Yes-R neemt de jonge rappers tussen de 10 en 16 jaar onder zijn hoede en begeleidt hen tijdens de rap-battle van hun leven.

Lees meer: Go With The Flow...

website achtmiljoengesprekken

‘8 miljoen gesprekken’ is een initiatief om iedere Nederlander ten minste één keer met een andere Nederlander een gesprek te laten voeren dat anders nooit had plaatsgehad.

Lees meer: Acht miljoen...

Wereldpaviljoen 263x149

Bevrijdingsfestival Overijssel zoekt elke editie naar een invulling van het thema: Vrijheid en de viering van 5 mei. Praten over vrijheid wordt lastig als er geen vrede is. Zolang er in een land bevolkingsgroepen worden onderdrukt, op de vlucht zijn of worden uitgesloten is vrijheid een leeg begrip. Bezoek je het Wereldpaviljoen? Dan ervaar je een cultureel dorpsplein waar menig cultuur elkaar treft en zich openstelt aan elkaar. Benieuwd naar het programma? Klik hier

website vrijheidscolleges

Op 26 april geeft Prem Radhakishun een vrijheidscollege over 'vrijheid van meningsuiting' en op 5 mei geeft Eric Corton een vrijheidscollege over 'vrijheid voor één, betekent soms onvrijheid voor de ander'. Benieuwd? Klik op lees meer!

Lees meer: Vrijheidscolleges...

website selmawijnberg

Selma Wijnberg is de enige Nederlandse vrouw die een half jaar lang in concentratiekamp Sobibor heeft doorgebracht en het heeft overleefd. Ze kwam terug in Nederland maar werd alles behalve warm onthaalt...

Lees meer: Familie Selma...

website johannareis

Johanna Reiss is auteur en onder andere bekend van haar boek De Schuilplaats, een verhaal wat gaat over haar eigen leven als onderduiker in Nederland. Op 5 mei komt ze naar het Bevrijdingsfestival om deel te nemen aan de keukentafelgesprekken op het Wereldpaviljoen en een lezing te geven in de Verhalentent.

Lees meer: In gesprek met...

website small theaternadedam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21:00 zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer 'Theater na de Dam'. Benieuwd naar het Zwolse programma?

Lees meer: 4 mei - Theater na...

lied vrij foto

Kom op 5 mei om 11:15 uur naar de familieweide om samen met het schoolkoor van de OBS De Octopus het lied 'VRIJ' te zingen.

Lees meer: Lied 'VRIJ' -...

website big familieweideblokkenschema

De Familie- en Theaterweide krijgt een nieuw likje verf! In samenwerking met partner Wehkamp wordt dit prachtige terrein omgetoverd tot de Wehkamp Familieweide.

Klik hier voor het gehele programma.

Kerk

Op 5 mei opent de Dominicanenkerk op de hoek van de Assendorperstraat en Luttenbergstraat de deuren! Het Dominicanenklooster Zwolle wil met het openen van de kerk een aanvulling en verrassend contrast zijn voor het Bevrijdingsfestival Overijssel. Daar waar in Park de Wezenlanden de vrijheid volop gevierd wordt, doet het klooster dat door een plek te bieden om vrijheid te doordenken. Een plek om stil te worden, een kaarsje aan te steken en geïnspireerd te worden door de gedachtes over vrijheid van jezelf of van anderen via een groot projectiescherm. Voel je vrij om binnen te komen lopen! Geopend van 11.00 tot 18.00 uur.