website big theaternadedam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21:00 zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer 'Theater na de Dam'.

 

Zwolse theaters en Bevrijdingsfestival Overijssel presenteren een gezamenlijk 4 mei programma met onder andere:

 

4meischolentour2x

 

ANDERS | OM

Door: Scholentour 

Waar: Schouwburg Odeon

Datum: 4 mei 21:00

Entree: € 5,- entree

Een muzikale productie die in de weken voor 4 en 5 mei op verschillende scholen is vertoond om de jongsten onder ons bewuster te maken van de eigen vrijheid. Een voorstelling aan de hand van persoonlijk verhalen over wat de oorlog heeft gedaan met de mens én wat de mens doet met de oorlog. Wat kun jíj doen om de vrijheid door te geven?

 

4meiboerbuys2x

 

Wie niet weg is, is verdwenen

Een voorstelling over onderduiken en bovenkomen, bang zijn en moedig worden, stille helden en schreeuwerige lafaards, verhalen van vroeger, angsten van nu, veertien onderduikers en een kat. ‘Wie niet weg is, is verdwenen’ is een muziektheater voorstelling voor (jong) volwassenen. Toneelgroep Boer&Buys speelt samen met Emma Paalvast een voorstelling over onderduiken en de gevolgen daarvan.

 

eckhardt meisjes in de oorloggroot2x

 

Meisjes in de Oorlog 

Door: De Jonge Honden

Waar: Schouwburg Odeon

Datum: 3 mei 20:00 | 4 mei 21:00

Entree: € 5,- entree

Anne Frank was niet de enige die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een voorstelling over hoe een groep meisjes in de oorlog hun gevoelens, gedachtes en angsten toevertrouwden aan het papier, in een tijd waarin zijzelf en de wereld om hen heen langzaam maar zeker drastisch veranderde.

 hetvrijewoord2x

 

Het Vrije Woord

Door: Theater de Makkers

Waar: Schouwburg Odeon

Datum: 3 mei 21:00 | 4 mei 21:00

Entree: € 5,- entree

Theater de Makkers maakt dit jaar de jongerenvoorstelling voor Theater na de Dam. Een voorstelling die ontstaat vanuit interviews met ouderen die de Tweede wereldoorlog hebben meegemaakt. Een onderzoek naar hoe ‘contact’ was in die tijd en de geschiedenis van Zwolle.

 

Voor meer informatie en tickets zie:

 - Zwolse Theaters

 - Theater na de Dam