website vrijheidscolleges

 

Vrijheidscollege met Prem Radhakishun - 'Vrijheid van meningsuiting'

Tv-persoonlijkheid en jurist Prem Radhakishun gelooft in de absolute vrijheid van meningsuiting en komt regelmatig in botsing met opponenten. Waar ligt de grens van deze vrijheid en mag je andere mensen kwetsen ten favoure van deze vrijheid?

Prem Radhakishun (1962) is ‘Multimediaal Informatieverstrekker’. Naast zijn werk als advocaat, radiocolumnist, krantencolumnist, televisiepresentator, programmamaker. Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de Decembermoorden naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 beëdigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief. Hij werkte daarna onder meer voor BNR Nieuwsradio en het Parool. In 2003 begon hij aan het NPS-televisieprogramma Premtime dat tot 2008 liep. Voor tv maakte hij verder nog het onderwijsprogramma ‘De School van Prem’ en ‘De Herkansing’, waarin probleemjongeren een tweede kans werd geboden. Radhakishun neemt geen blad voor de mond en gaat het debat nooit uit de weg. Hij deed in 2013 mee aan het tv-prgramma De Slimste Mens ter Wereld. De kern van alle activiteiten die Prem doet is het overbrengen van informatie, via alle mogelijke media.

 

Datum: 26 april

Tijdstip: 19:30 - 21:30

Locatie: Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1A

Entree: Gratis, reserveer via deze link

 

Vrijheidscollege met Eric Corton - ‘Vrijheid voor de één betekent soms onvrijheid voor de ander’ 

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. Tot en met 5 mei 2017 vinden in tien provincies in Nederland diverse Vrijheidscolleges plaats. Dit zijn lezingen over fundamenten van de democratie, voorgedragen door Eric Corton, Prem Radhakishun, Simone van Saarloos, Naema Tahir, Dolf Jansen, Fidan Ekiz, Sunny Bergman, Boris van der Ham en Maarten van Rossem met als thema’s de Vrijheid van Meningsuiting, de Vrijwaring van Gebrek, de Vrijheid van Religie en de Vrijwaring van Angst.

Vrijheid voor de een, betekent soms zelfs onvrijheid voor de ander. Die tegenstelling en de vraag hoe we daar mee om moeten gaan zal de basis vormen voor Eric Cortons Vrijheidscollege.

 

Datum: 5 mei

Tijdstip: 14:50 - 15:35

Locatie: Windesheim Theater, Bevrijdingsfestival Overijssel

Entree: Gratis