website big theaternadedam

Bevrijdingsfestival Overijssel en Zwolse Theaters presenteren op 4 mei 2018 voorstellingen in het kader van Theater na de Dam.
Ben jij een bevlogen maker uit Zwolle of omgeving en wil je op 4 mei 2018 na de Nationale Dodenherdenking je voorstelling presenteren in Schouwburg Odeon? Stuur dan nu je plan in. We zoeken makers die geïnspireerd raken door het gedachtegoed en de thematiek van Theater na de Dam.

Over Theater na de Dam:
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over de geschiedenis, oorlog en vrijheid levend, concreet en persoonlijk te maken. Met Theater Na de Dam wordt een in de jaren ‘60 bestaand gebruik om na de Dodenherdenking toepasselijke toneelteksten voor publiek te lezen opgepakt en groter doorgezet. Dat de behoefte aan verdieping gedeeld wordt is duidelijk: wat in 2010 begon in zeven theaters rond de Dam in Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld.

Denk jij nu: mijn idee moet in Zwolle tot uitvoering komen tijdens Theater na de Dam 2018? Stuur dan nu een motivatiebrief: Beschrijf je uitgewerkte plan in maximaal 1 A4. Uit de aanmeldingen zullen Bevrijdingsfestival Overijssel en Zwolse Theaters maximaal twee makers selecteren. Per productie is er een budget van 1000 euro + 100 % recette. Zwolse Theaters draagt zorg voor de basis techniek (1 technicus per zaal).

Vragen? Neem contact op met de afdeling programmering van Zwolse Theaters, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 038-42 773 76
Reageren kan tot 31 januari 2018.