Locatie en tijd
Het festival vindt plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het festival begint om 11.00 uur en eindigt om 00.00 uur. Vanaf diverse toegangswegen wordt verwezen naar het park. Kijk voor 5 mei op deze website voor parkeermogelijkheden en spoorweginformatie.

Lees meer: Praktische info &...

website opbouw

In verband met de werkzaamheden rondom 5 mei worden gebieden van Park de Wezenlanden in fasen afgesloten en gelden er omleidingen.

Lees meer: Omleidingen Park...

bfo 2016 in beeld

Hier vindt u per wijk de informatie waarnaar werd verwezen in de bewonersbrief van 3 april.

 - Almelose_kanaal_2017.pdf

 - Schuurmanstraat_2017.pdf

 - Ten_Oeverstraat_2017.pdf

 - Wipstrik_2017.pdf

Heeft u nog vragen? Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun-263

Bevrijdingsfestival Overijssel is hét bevrijdingsfestival van Nederland met verschillende podia, meer dan 50 optredens, ruim 750 vrijwilligers, inhoudelijke projecten en
ruim 130.000 bezoekers. Er zijn verschillende manieren om Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) te steunen:

Lees meer: Steun BFO

Word vrijwilliger 263x149

Aankomend jaar is alweer de 27ste editie van Bevrijdingsfestival Overijssel! Wij zijn trots op het feit dat wij de meeste vrijwilligers (ruim 750!) hebben van alle bevrijdingsfestivals in Nederland.

Lees meer: Word vrijwilliger!

Hier vind je veelgestelde vragen en de antwoorden op deze vragen.

Lees meer: FAQ

Luchtfoto-263

Historie
Op 24 september 1990 besluit de regering om van 5 mei een nationale feestdag te maken. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei streeft er naar dat deze feestdag op den duur overal gevierd wordt. Uiterlijk in 1995, als Nederland de 50e Bevrijdingsdag viert, moet in iedere provinciehoofdstad en in Amsterdam een omvangrijk Bevrijdingsfestival worden gehouden. In 1991 wordt de eerste editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel gehouden.

Lees meer: ...

Bevrijdingsfestival Overijssel werkt al jaren samen met verschillende partners om van iedere editie een succes te maken.

Onder lees meer vindt u een overzicht van onze samenwerkingspartners.

Lees meer: Fondsen,...

vfonds 263x149

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) zet zich in voor de erkenning en waardering van oorlogs- en dienstslachtoffers van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld. Daarnaast wil het vfonds de herinnering aan oorlog en vredesmissies levend houden door de slachtoffers te herdenken, maar boven alles ook de bevrijding, vrijheid en vrede vieren.

Lees meer: vfonds