Vrijheidscollege: Fresku

Tijdens het vrijheidscollege van Fresku, op donderdag 20 april in de Stadkamer, onderzoekt hij samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderde maatschappij.

Fresku (1986) is een Nederlands rapper, die in 2008 doorbrak met zijn nummer Brief Aan Kees. De Eindhovense rapper werd getekend bij het prestigieuze hiphoplabel Top Notch, waar hij zijn albums Fresku en Maskerade op uitbracht. Beiden waren goed voor een State Award voor Beste Album. Naast verschillende prijzen voor zijn muziek, is Roy Remound, zoals Fresku echt heet, ook cabaretier. Zijn voorstelling Welkom Bij De Fresku Show ging over de tweestrijd die hij voelde door zijn zowel Antilliaanse als Eindhovense roots. Zijn maatschappelijke betrokkenheid komt niet alleen terug in zijn typetje Gino Pietermaai en in zijn songteksten, ook zijn Vrijheidscollege zal hier over gaan. Hij onderzoekt aan de hand van de actualiteit samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.

Op zijn zevende werd Fresku van Eindhoven naar Curaçao gestuurd, waar hij bij zijn vader moest gaan wonen. De twijfels die hij toen voelde heeft hij altijd als inspiratie gebruikt voor zijn creatieve werk.


Vrijheidscollege: Fresku
Donderdag 20 april
Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a
Aanvang: 19.00u

Reserveer hier je kaarten.

Entree is gratis, aanmelden is noodzakelijk. 


FRESKU

Fotograaf: geke.photography

Ads

Partners

Footer

vfonds

45meiProvincie Overijssel Beeldbepalend Evenement 150x150gemeentezwolle hervormdweeshuis2017 150x150  Hemmink 150x150abbottsenaperformersWindesheim 150x150Landstede 150x150 1Deltion 150x150 1bloemink FNV 150x150  heineken150x150c

 

Bekijk alle partners van het Bevrijdingsfestival Overijssel

© Bevrijdingsfestival Overijssel 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden | website en ict support: ICT for Events | login

abc

def

aabb

adfasdf