UITGELICHT

Muziek | Veteraneninstituut
Door: Snelle, F1rstman, Kempi en I Am Aisha

Veteranen hebben een groot aandeel gehad in het beschermen en behouden van onze vrijheid. In aanloop naar 4 en 5 mei is het belangrijk om hier bij stil te staan. Dit jaar heeft het Veteraneninstituut dit gedaan op een muzikale wijze. Vier Nederlandse artiesten, Snelle, F1rstman, Kempi en I Am Aisha, gingen ieder in gesprek met een veteraan.

De bijzondere en soms heftige verhalen van de veteranen vormden de inspiratie voor vier songs, gebundeld op de EP De Terugkeer. De Terugkeer staat voor de symbolische terugkeer naar de herinneringen aan de missie(s), maar ook voor de terugkeer naar de burgermaatschappij.

Rapper Snelle ging in gesprek met Luuk Elshout, groepscommandant en opleider bij de Landmacht, die in 2009 diende in Afghanistan. Daarnaast ging Kempi in gesprek met Marc Langenkamp, die in 1993 als marinier heeft gediend in Cambodja. I Am Aisha leerde Lieke Delemarre kennen, die zich in 2013 inzette als militair arts bij de luchtmacht in Afghanistan en in 2015 in Mali. Tot slot ging F1rstman het gesprek aan met Jackson Rodrigues da Cruz, die in 2002 tot 2004 diende als boordschutter en YPR-765 chauffeur in Bosnië.

Luister hier alle EP's

BFO Broadcast

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN