24 maart 2020 | Met de extra maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om het Coronavirus te bestrijden, kan Bevrijdingsfestival Overijssel niet doorgaan.

Het is een zeer ingrijpend besluit, maar gezien de huidige situatie niet onverwacht en helaas ook onvermijdelijk. Gezondheid is het belangrijkste voor iedereen. We moeten deze tijd zo goed mogelijk samen doorkomen.

Het is fijn dat er gezocht wordt naar een alternatief om 75 jaar Vrijheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan;

“We willen mogelijk maken dat de hele Nederlandse samenleving ondanks de buitengewoon moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vragen speciale aandacht voor de veteranen en al die mensen die de verschrikkingen van deze oorlog zelf hebben meegemaakt en nu extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus,” aldus de voorzitter van het Nationaal Comité, Gerdi Verbeet.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die zich ieder jaar meer dan 100% inzet om het festival tot een succes te maken. Aan het festival is een grote club mensen verbonden; vrijwilligers, leveranciers, sponsoren, artiesten en partners, maar zeker ook de bezoekers van het festival. Van allen hebben we de afgelopen tijd veel steun mogen ontvangen. Waarvoor dank!

De voorbereidingen voor de editie in 2020 waren al in een vergevorderd stadium. De komende tijd gebruiken we om goede afspraken te maken met alle betrokken partijen en onze balans op te maken. Wij doen er alles aan om op 5 mei 2021 een fantastisch programma neer te zetten in Park de Wezenlanden, zodat we samen onze vrijheid kunnen vieren!

We wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid de komende tijd. Be safe en tot 2021!

Organisatie Bevrijdingsfestival Overijssel

 > Bekijk hier de update van het Nationaal Comité.

Info

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN