Dit jaar vieren we dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. En ondanks dat we nu niet vrij zijn om te gaan en te staan waar we willen, we zijn wel vrij om op 5 mei de vlag uit te hangen en tegelijk stil te staan bij onze vrijheid. Heel graag doen wij dat ook met jou en wel op twee speciale momenten!

5 mei exact om 14.00 uur zenden we vanaf bevrijdingsfestivaloverijssel.nl een speciale uitzending uit waarin we terugblikken naar mooie momenten van voorgaande edities van het festival. Maak van je huiskamer een festival en kijk mee! We laten je beelden zien van optredens die nergens online te vinden zijn en die we nog 1x voor dit speciale moment online mogen delen. Wist je trouwens dat we dit jaar onze 30ste editie zouden vieren? Deze uitzending is ook te zien op RTV Oost op exact hetzelfde moment.

Kijk de hele dag optredens terug!

Via Facebook gaan we op 5 mei live. Je kunt dan terugkijken naar diverse optredens op Bevrijsingsfestival Overijssel en ook optredens waarvan we de beelden nog maar 1x mogen laten zien. Daarnaast kun je 5 mei op de website allemaal video's terug bekijken van o.a. de opening, optredens, interviews, een Vrijheidscollege en meer.  

line up Facebook

Human Library

Op 5 mei ‘s middags wordt de eerste online editie van Human Library georganiseerd door de Stadkamer Zwolle.  Meedoen is gratis, wel vooraf opgeven. Schrijf je hier in voor 4 mei om 14.00 uur. Eigenlijk stond deze Human Library gepland op het Bevrijdingsfestival Overijssel, maar nu dus online. Meer informatie. 

5voor5-moment

Jaarlijks is er het 5voor5-moment, waarbij we om 5 minuten voor 5 met bijna 1 miljoen Bevrijdingfestivalbezoekers in het hele land 5 minuten stilstaan bij onze vrijheid. Ieder jaar staat er een spreker op Bevrijdingsfestival Overijssel en sluiten we af met een heel feestelijk moment waarbij het hele veld springt en feest om samen de vrijheid te vieren. Nu doen we dat vanuit huis. Doe je mee? Houd om 5 voor 5 onze Facebook en Instagram in de gaten en zing mee! Mocht je wat willen delen? Gebruik de #bevrijdingsdag.

Deel je mooiste BFO-moment met ons!

Wat was jouw mooiste moment tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel? Deel een foto of video met ons en tag je throw-back moment via Instagram of Facebook en wie weet zie je jouw foto 5 mei in onze timeline terugkomen. Tip: Gebruik op Instagram ons nieuwe 5 mei filter!

Wat doe jij op 5 mei?

Hoewel de veertien Bevrijdingsfestivals vanwege de coronacrisis niet doorgaan, staan de Ambassadeurs van de Vrijheid dit jaar toch stil bij 75 jaar vrijheid. Online en via social media laten de onder andere de ambassadeurs Roxeanne Hazes, Snelle, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam op 5 mei van zich horen.  Het Nationaal Comité hoopt dat heel Nederland zich hier online bij aansluit, ook jij. Download hier het hele bericht. 

Geef het Vrijheidsvuur door

Wat je digitaal vanaf de bank kunt doen, is het doorgeven van het vrijheidsvuur. Via vrijheidsvuur.nl kun je 4 mei vanaf 21.00 uur het Vrijheidsvuur digitaal doorgeven. Wist je trouwens dat dit vuur echt naar Zwolle komt? Het vuur wordt uit Wageningen opgehaald door Brita Röhl (63). Zij is medeoprichter van de Stichting Landelijke Herdenking April-meistakingen 1943 (lees haar verhaal hier).

Blijf ons volgen via Instagram en Facebook voor updates

Blijf ons volgen via Instagram of Facebook voor updates. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: maar via deze weg willen we alle bezoekers, partners, leveranciers, gasten van de P&G, vrijwilligers en alle andere betrokkenen van het festival heel erg bedanken voor alle steun en lieve woorden!

Hou vol, blijf thuis en laat je online verrassen en horen!

Info

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN