Op 5 mei ‘s middags wordt de eerste online editie van Human Library georganiseerd.  Meedoen is gratis, wel vooraf opgeven. Schrijf je hier in voor 4 mei om 14.00 uur. Eigenlijk stond deze Human Library gepland op het Bevrijdingsfestival Overijssel, maar nu dus online. 

Het enige wat je nodig hebt is een laptop of mobiele telefoon en een goede verbinding.  Op 5 mei leent Stadkamer geen gewone boeken uit, maar mensen met een verhaal. Iedereen kan die middag een van de circa 10 ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek. Gewoon uit nieuwsgierigheid of omdat je wilt weten of datgene wat je altijd dacht, wel klopt. Een uitdaging, zowel voor de boeken als de leners. 

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Trans-vrouw, militair, huiselijk geweld en geadopteerd zijn enkele titels van boeken die klaar staan om hun verhaal te delen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Je kunt je inschrijven voor een gesprek via de link thehumanlibrary.nl/agenda/5mei. Daar vind je ook de boeken waar je mee kunt spreken en de voorwaarden voor het gesprek. Een gesprek duurt 20 minuten en er zijn 3 rondes. Wacht niet te lang want vol is vol.

Info

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN