Het festival vindt plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het festival begint om 11.00 uur en eindigt om 00.00 uur. Vanaf diverse toegangswegen wordt verwezen naar het park. Kijk voor 5 mei op deze website voor parkeermogelijkheden en spoorweginformatie.

Munten
De grootste verkooppunten van de festivalmunten staan bij de toegangspoorten van het festival. Voorkom lange wachtrijen en schaf vooral dáár de munten aan. Verder staan er diverse verkooppunten verspreid over het festivalterrein. Je koopt 3,5 muntje voor € 9,70. De munten zijn alleen dit jaar geldig. Met de munten kan eten en drinken op het terrein worden gekocht en ook bij de toiletten dient met munten betaald te worden. Munten zijn in te wisselen tegen geld tot 00.00 uur. Dit kan bij de grote kassa’s aan de westkant van de festivalboulevard.  

Pinnen
Bij de muntenkassa's en muntenautomaten kan zowel met contant geld als met PIN betaald worden.

Openbaar vervoer
We verwachten veel verkeersdrukte in de stad en raden je aan met de trein te komen. Het festivalterrein ligt op loopafstand van het station. Vanaf hier kun je de borden naar het festivalterrein volgen. Let vooral op de terugreis. Na 23.00 uur kan je niet overal meer komen. Bovendien is het in de laatste trein vaak heel druk. Gok niet op de laatste trein, maar ga een trein eerder naar huis. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl, www.ns.nl of informeer bij de informatiepunten op het festivalterrein.

Speciale actie! 
Op 5 mei met de bus naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle? Koop dan het speciale Bevrijdingsdagretour voor de prijs van € 6,- Geldig in alle bussen naar Zwolle van de volgende vervoerders: Syntus Overijssel, Syntus Gelderland en OV-Regio IJsselmond. Koop hier je e-ticket. 

Fietsenstalling
BFO heeft een aantal fietsenstallingen ingericht bij elke toegangspoort. Ze zijn gratis, maar voor eigen risico. Parkeer geen fietsen tegen huizen en/of winkels en maak geen fietsen vast aan bouwhekken!

Informatiepunten
Met vragen kun je altijd naar één van de informatiepunten gaan of één van de medewerkers van het festival aanspreken (Herkenbaar aan de BFO kleding). Gevonden voorwerpen kun je afleveren en ophalen bij het informatiepunt aan de westkant van de Festivalboulevard.

Verdwaalde kinderen
In geval van vermissing spreek dan direct een medewerker aan (herkenbaar aan de BFO-kleding). De medewerker fungeert als intermediair voor achterblijvers van vermiste of verdwaalde personen en helpt u verder.

Mindervaliden
Er zijn invalidentoiletten aanwezig op het terrein. Daarnaast is er op het hoofdveld een tribune waar rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Mindervaliden parkeerplekken zijn op de parkeerplaats (langs het water) van Groot Wezenland. Dit is op 5 minuten loopafstand van het festivalterrein. Op vertoon van de Gehandicapten Parkeerkaart (Europese kaart) kun je daar parkeren. M.u.v. de vergunninghouders plekken. Alleen toegankelijk vanuit de richting van de Burgemeester van Rooijensingel. Beperkt aantal plaatsen. 

EHBO
Er zijn vier vaste EHBO posten op het terrein, welke vrijwillig worden bezet door leden van de KNV EHBO. Bekijk de plattegrond om te zien waar deze vaste posten zich bevinden! BFO verzoekt bezoekers alle medewerking te verlenen bij het werk van de KNV EHBO en andere hulpdiensten.

Sanitair
Een bezoek aan het toilet kost een half muntje. Voor 1 munt krijg je een stempel en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet. Op de plattegrond ziet u waar de toiletten op het tereein zijn. Ieder toiletblok heeft een invalidetoilet. 

Milieu
Wij doen een dringend verzoek aan alle bezoekers op en rondom het festivalterrein. Houd het terrein schoon en maak goed gebruik van de vele afvalbakken.

Betreden op eigen risico
Een bezoek aan het festival is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal.

Legitimeren
Wij schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Bij twijfel kan gevraagd worden naar je legitimatie. Geldige legitimatie is een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart.

Toezicht & Veiligheid
BFO werkt nauw samen met politie en beveiligingsbedrijf Bloemink Security. Bij de toegangspoorten wordt strenge controle uitgevoerd op meegebrachte drank en etenswaren. Eigen etenswaren, Drugs, wapens, vuurwerk, spuitbussen, parfumflesjes, glas en blik zijn absoluut verboden. Daarnaast is het ook niet toegestaan om huisdieren, skateboards, (klap)stoeltjes, skeelers, rolschaatsen en fietsen mee te nemen op het terrein of clubkleuren of voetbalshirts te dragen. Uiteraard mogen hulphonden wel het festivalterrein op.

De organisatie, politie en of beveiliging kunnen in het kader van de openbare (rechts)orde personen de toegang tot het festival weigeren. En natuurlijk is en blijft wildplassen verboden.

Flyeren verboden en collecteren verboden
Het is zonder toestemming van de organisatie niet toegestaan te flyeren, collecteren of andere zaken uit te delen op of rondom het festivalterrein. Ziet de organisatie of beveiliging dit toch gebeuren, kun je van het terrein worden verwijderd.

Gebruik van foto’s
Door het betreden van het festivalterrein of een van de andere evenementen van het Bevrijdingsfestival Overijssel wordt toestemming gegeven voor het gebruik van gemaakte foto’s voor publicitaire doeleinden. 

Parkeergelegenheden
Parkeren kan op de reguliere parkeerplaatsen van de gemeente Zwolle. Voor een compleet overzicht van alle parkeergelegenheden kijk op www.zwolle.nl. U kunt ook gebruik maken van de Parkeerplaats bij de IJsselhallen. Inrijden is gratis, uitrijden kan door een uitrijkaart te kopen bij het automaat voor de hoofdentree (dagtarief € 6,-). Het festivalterrein bevindt zich op zo'n 15 minuten lopen vanaf het parkeerterrein. 

Hoogte opnamen
Op 5 mei is alleen Cloudshots bevoegd tot het maken van hoogte opnamens met radiografische helivluchten. Het is dan ook niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie hoogte opnamen te maken!

Drones
Het is niet toegestaan om met een drone boven of in de nabijheid van het festivalterrein te vliegen.

Op het festivalterrein geldt een verbod voor:
- Drugs, wapens, glaswerk en blik
- Meegebracht eten en drinken
- Spuitbussen met drijfgas
- Alcoholverkoop aan personen onder de 18 jaar
- Wildplassen
- Het dragen van clubkleding (bijv. motor- of voetbalclubs)
- Gaspatronen
- Flyeren
Houd je aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging en politie. De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival. De organisatie kan personen de toegang weigeren. Op het terrein gemaakte foto’s kunnen worden gebruikt voor publicatiedoeleinden.

 

Info

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN