Heb je een vraag over het festival? Check dan onze FAQ! Hierin vertellen we je zoveel mogelijk over de 30e edititie van Bevrijdingsfestival Overijssel. 

De 30e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel vindt plaats op zondag 5 mei 2019 van 11:00 – 0:00 uur in Park de Wezenlanden in Zwolle.

Jazeker! Het festival heeft heel veel leuke activiteiten voor kinderen. Wij hebben een speciale familieweide ingericht die geheel in het teken staat van het thema duurzaamheid. Kinderen en hun ouders kunnen zich hier vermaken met theater, muziek, activiteiten en proefjes.

Bekijk hier het programma voor de Familieweide

Rondom het festivalterrein is er beperkte parkeergelegenheid. Let op: er zijn ook verschillende toegangswegen gesloten voor gemotoriseerd verkeer. We raden iedereen aan zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer of de fiets te komen. Wil je toch met de auto komen? Dan raden wij aan om je auto te parkeren bij de IJsselhallen. Hier kun je voor € 6,- de auto de hele dag parkeren. De IJsselhallen bevindt zich op ongeveer 20 minuten lopen van het festivalterrein.

Een compleet overzicht van alle parkeergelegenheden in Zwolle bekijk je op www.zwolle.nl

Vlak voor en tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel, worden diverse straten en omgevingen afgesloten. Kijk op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/bewoners voor de exacte informatie. Hieronder noemen we slechts de maatregelen met de grootste impact:

- Net als vorig jaar, wordt i.v.m. de veiligheid de maximum snelheid op de Wethouder Alferinkweg (tijdens de op- en afbouw) terug gebracht van 50 km/u naar 30 km/u.
- 4 mei vanaf 8:00 uur tot en met 6 mei 18:00 uur is de Wethouder Alferinkweg afgesloten voor al het verkeer.
- 5 mei 7:00 uur tot en met 6 mei 8:00 uur zijn de Luttenbergstraat en Schuurmanstraat afgesloten voor al het verkeer
- De Jumbo in Assendorp is op 5 mei alleen bereikbaar vanaf de Assendorperstraat.

Bevrijdingsfestival Overijssel heeft bij elke toegangspoort een aantal fietsenstallingen ingericht. De fietsenstallingen zijn gratis te gebruiken, maar voor eigen risicio. Parkeer geen fietsen tegen huizen en/of bij winkels en maak geen fietsen vast aan bouwhekken.

Ja, het festival is op loopafstand van het station. Volg vanaf het station de Looproute bebording naar het festivalterrein. Let vooral op de terugreis. Na 23.00 uur kan je niet overal meer komen. Bovendien is het in de laatste trein vaak heel druk. Gok niet op de laatste trein, maar ga een trein eerder naar huis. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl, www.ns.nl of informeer bij de informatiepunten op het festivalterrein.

Ja, Bevrijdingsfestival Overijssel is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Op het hoofdveld vind je tussen de barren (naast het Wereldpaviljoen) een MIVA platform waar mindervalide bezoekers kunnen genieten van de optredens op het hoofdveld (zie plattegrond). Daarnaast zijn er ook invalidentoiletten in alle toiletgroepen op het terrein.

Mindervaliden parkeerplekken zijn op de parkeerplaats (langs het water) van Groot Wezenland. Dit is op ruim 5 minuten loopafstand van het festivalterrein. Op vertoon van de Gehandicapten Parkeerkaart (Europese kaart), kun je daar parkeren (m.u.v. de vergunninghouders plekken). De parkeerplaatsen zijn alleen toegankelijk vanuit de richting van de Burgemeester van Rooijensingel. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Ja, aan het begin van de Festivalboulevard aan de Wethouder Alferinkweg vind je kleine kluisjes. Voor een kleine locker betaal je € 5,- en € 5,- borg. Grote lockers zijn te vinden bij de ingang onder het Provinciehuis. Voor een grote locker betaal je €7,- en geen borg. De kluisjes onder het Provinciehuis kun je vooraf reserveren via www.kluisje.nu

Op Bevrijdingsfestival Overijssel betaal je eten en drinken met muntjes. De Festivalboulevard is daar een uitzondering op: hier betaal je gewoon met pin of contant geld.

De grootste verkooppunten van de festivalmunten staan bij de toegangspoorten van het festival. Voorkom lange wachtrijen en schaf vooral dáár de munten aan. Verder staan er diverse verkooppunten verspreid over het festivalterrein (zie plattegrond). Met de munten kun je eten en drinken op het terrein kopen en naar het toilet gaan. Munten zijn in te wisselen tot 00.00 uur. Let op: er kan alleen gebrui gemaakt worden van retourpinnen, we werken niet met contact geld. Dit kan bij de grote kassa’s aan de westkant van de Festivalboulevard.  

Je koopt op het Bevrijdingsfestival 3,5 munt voor € 9,80. Bij de muntenkassa's en muntenautomaten kun je zowel met contant geld als met PIN betalen.

Nee, we verkopen de munten per 3,5 stuks.

Een bezoek aan het toilet kost een half muntje. Voor 1 munt krijg je een stempel en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet. Op de plattegrond ziet u waar de toiletten op het terrein zijn. Ieder toiletblok heeft tevens een invalidetoilet. 

Nee, het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Bevrijdingsfestival Overijssel biedt zelf voldoende eet- en drinkgelegenheden.

Ja, op Bevrijdingsfestival Overijssel is er ook vega(n) eten aanwezig.

Ja, je mag een tas meenemen naar het festival. Bij de toegangspoorten controleren we alle tassen die het terrein op worden genomen.

Ja, het is toegestaan om een paraplu mee te nemen naar het festival.

Ja, het meenemen van een normale camera is toegestaan. Professioneel opname apparatuur mag niet zonder toestemming het terrein op. Ben je van een professioneel mediakanaal? Dan kan je een persbandje of fotopas aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ja, dat is geen enkel probleem!

Nee, dat is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan.

 • Parfum of anders spuitbussen
 • Meegebrachte etens- en drinkwaren
 • Alcoholverkoop aan personen onder de 18 jaar
 • Wildplassen
 • Gevaarlijke voorwerpen waaronder wapens, messen, glas- en/of blik en drugs
 • Gaspatronen
 • Professioneel opname apparatuur
 • Drones
 • Het dragen van clubkleding
 • Flyers, collecteren of andere promotiemiddelen
 • Huisdieren (hulphonden zijn wél toegestaan)
 • Skateboards
 • (Klap) stoeltjes
 • Skeelers / Rolschaatsen
 • Fietsen

Houd je aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging en politie. De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival. De organisatie kan personen de toegang weigeren. Op het terrein gemaakte foto’s kunnen worden gebruikt voor publicatiedoeleinden.

Gebruik van foto’s
Door het betreden van het festivalterrein of een van de andere evenementen van het Bevrijdingsfestival Overijssel wordt toestemming gegeven voor het gebruik van gemaakte foto’s voor publicitaire doeleinden.

Als je vanwege je gezondheid of andere medische redenen speciale voeding, drinken of medicijnen nodig hebt, is het toegestaan om deze mee te nemen naar het festival. Dit moet je echter wel duidelijk bij de ingang kunnen aantonen middels een medisch paspoort/doktersverklaring.

Voor vragen kan je Bevrijdingsfestival Overijssel bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon vóór 5 mei op 038 - 453 2660.

Telefoon, portemonnee of jas kwijt? Dan kan je terecht bij het informatiepunt aan de westzijde van de Festivalboulevard. Hier verzamelen we alle gevonden voorwerpen. Na afloop van Bevrijdingsfestival Overijssel overhandigen we de gevonden voorwerpen, die niet zijn opgehaald, aan de gemeente Zwolle. 

Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente. 

Spreek direct één van onze medewerkers aan (herkenbaar aan de Bevrijdingsfestival Overijssel kleding). De medewerker fungeert als intermediair voor achterblijvers van vermiste of verdwaalde personen en helpt je verder.

Bij de toegangspoorten en bij de infokiosk in de Familieweide delen we SOSpolsbandjes uit waarop ouders hun telefoonnummer kunnen schrijven. Wij adviseren om kinderen altijd een telefoonnummer van één van de ouders mee te geven.   

Een festival kan helaas niet zonder overlast en afval, ook Bevrijdingsfestival Overijssel niet. Om al het afval te verwerken, is er buiten een reinigingsteam. Daarnaast handhaven de beveiligers de orde op het festivalterrein. De politie is buiten de hekken actief en dus buiten het festivalterrein verantwoordelijk voor de openbare orde.

Vanaf 1 mei kun je als omwonende van Park de Wezenlanden, een bewonerspas ophalen bij HeadQuaters (HQ)  in de witte tent op het voetbalveldje in Park de Wezenlanden.  HQ is te bereiken vanaf de Wethouder Alferinkweg. Een bewonerspas geeft geen recht om via een achteringang het festival op te komen.

Meer informatie voor buurtbewoners vind je op: www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/bewoners.

Dit jaar kan je vanaf 1 mei tot en met 7 mei bij HeadQuaters (HQ)  in de witte tent op het voetbalveldje terecht voor vragen, opmerkingen of klachten. HQ is te bereiken vanaf de Wethouder Alferinkweg. Je kunt HQ ook  bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Info

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN