Op 5 mei 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar vrij is. Op Bevrijdingsfestival Overijssel vieren we dit jaar de 30e editie samen met Ambassadeurs van de Vrijheid: Lucas & Steve. Daaraan hebben we nog een aantal andere geweldige artiesten toegevoegd zoals: Davina Michelle, DI-RECT, The Dirty Daddies, Kraantje Pappie, Balthazar, Blanks, Mark Foggo, Willie Wartaal en nog veel meer!

Het Bevrijdingsfestival Overijssel zal dit jaar weer vrij toegankelijk zijn. Ook hebben we dit jaar weer 5 podia met meer dan 50 verschillende acts. Naast het muzikaal programma zal er ook een uitgebreid inhoudelijk programma zijn met het thema: Verhalen om nooit te vergeten. Met 75 jaar Vrijheid als extra thema zal het dit jaar een geweldige editie worden die je zeker niet kan missen.


Op het wereld paviljoen hebben we een huiselijke sfeer gecreëerd waarop je de ruimte krijgt om écht het gesprek over de Vrijheid aan te gaan. In samenwerking met diverse opleidingen worden verschillende thema’s aangekaart zoals politiek, journalistiek, inclusiviteit, theater, beeldende kunst en graphic design. En om zeker niet te vergeten: rapper/ acteur Bilal Wahib die bekend is van onder andere Mocro Maffia en SpangaS zal hier een Vrijheids college geven. Kortom: voor ieder wat wils.


Dit jaar zal er zoals voorgaande jaren weer een uitgebreid familie programma zijn op de Familieweide. Onder het thema ‘Ontdek de wereld van morgen’ hebben we verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen waarin ze zelf ontdekken hoe ze beter voor de wereld kunnen zorgen, beginnend bij zichzelf. De Familieweide staat vol met muziek, theater en vermaak.


Nieuw dit jaar is dat er een inhoudelijk programma is samengesteld op het eiland waar ook podium Abbott en Sena Performers Stage zijn. Expeditie NEXT (georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda) laat daar zien wat wetenschap is en wat voor rol wetenschappelijk onderzoek speelt in je dagelijks leven. Kom langs om te luisteren naar silent disco minicolleges van interessante wetenschappers of doe mee met de feit en fabel quiz, laat je verrassen door leuke wetenschappelijke feiten en win prijzen. Verder zijn er allerlei doe-dingen zoals workshops waar je zonnepaneeltjes kunt maken en leuke opstellingen. Draag zelf een steentje bij aan de wetenschap door mee te doen met een live-onderzoek!


Kortom: Dit beloofd een geweldige editie te worden voor jong en oud. Dans, leer, praat en geniet samen met ons van de 75 jaar vrijheid op Bevrijdingsfestival Overijssel. Wij hopen jou te zien op 5 mei 2020 op Park de Wezenlanden!

Info

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN