Loop de vrijheidsroute en sta stil bij het thema vrijheid. Ieder jaar zijn er veel bijzondere activiteiten en projecten rondom het thema vrijheid.  Om er voor te zorgen dat jij niks mist, hebben we deze vrijheidsroute voor je uitgestippeld! De route kun je op elk willekeurig punt starten. Wij starten vanaf het provinciehuis.


Begin met een vrijheidsdansje 

Start de vrijheidsroute goed door een dansje te maken voor je favoriete podium. Kijk hier voor het blokkenschema van het Hoofdpodium en het Danstheater of laat je onderdompelen in het Windesheim Theater. Hier vind je een gevarieerd cultureel programma waarin talentvolle studenten en medewerkers van Windesheim hun eigen visie op ‘vrijheid in de breedste zin van het woord’ geven. Van muziek tot dans, van cabaret tot colleges. De hogeschool laat zien midden in de maatschappij te staan met aansprekende thema’s.

TIP: om 11:00 uur wordt op het hoofdpodium het Bevrijdingsvuur ontstoken.

Word VIP voor nog meer vrijheid

Betaal €25 bij de Press & Guest en beleef 5 mei als VIP!

Ff verkoeling en intimiteit

Bij de waterfietsen kun je even een korte break maken en ontspannen het water op. Hier is ook het opstappunt om naar de Deltion VIP Lounge te varen. Het enige podium op het water. Er is maar plaats voor 50 mensen, dus dat wordt een heel intieme en bijzondere ervaring.

Op vakantie voel ik me… vrij

Het ultieme vakantiegevoel beleef je op ‘het eiland’! Hier vind je twee podia: Podium Abbott en Sena Performers Stage. Als je doorloopt naar het Wereldpaviljoen kom je op een cultureel dorpsplein waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. Hier worden keukentafelgesprekken georganiseerd over interessante onderwerpen zoals ondernemersschap, vrede, vrijheid, kunst & cultuur, verzet & liefde. Allemaal vanuit het idee van verschillende culturen die elkaar ontmoeten en die samen in één maatschappij leven. De gastvrouw die de gesprekken leidt is Nadia Moussaid.

Daarnaast is er een wereldpodium met muziek en dans. Verwonder je over de persoonlijke verhalen en luister naar de wereldse klanken. In het pop-up museum van Het Langhuis vind je het kunstproject 'De Bom valt Ooit?' van de Groningse kunstenaar Jan van Egmond. Het project gaat over de beeldvorming rond geweld en oorlogsdreiging. Met wapens van supermarktproducten, een kanon met confetti en een kunstkrant ter nagedachtenis van de man die ternauwernood de Derde Wereldoorlog voorkwam. 

Als een kind zo vrij!

Vrijheid vier je samen en vrijheid is voor iedereen! Daarom hebben we ook een uitgebreid programma voor onze allerkleinsten op de Familieweide! Theater, muziek, verhalenvertellers, circus, workshops, een programma bomvol vermaak voor jong en oud. Extra bijzonder dit jaar is het project ‘’Ontdek de wereld van morgen!’’ Op de familieweide leer je wat jij voor de wereld kunt doen om haar te helpen en beter te maken. Je onderzoekt hoe we met klimaat kunnen leven, hoe we grondstoffen slimmer gebruiken, hoe we beter voor de natuur zorgen en de wereld energie geven. Doe mee!

De vrijheid van kunst

Podiumkunst welteverstaan. Sta even stil bij de Kunstbende. Tussen 11:00 – 18:00 uur vind je hier boordevol leuke optredens, workshops en activiteiten! Op de Festivalboulevard vind je mooie pronkstukken en de gekste gadgets. Kunst of kitsch? Dat is aan jou.. Sta zeker even stil bij de goede doelen op de festivalboulevard op het Plein van de Vrijheid. Dit jaar is hier onder andere World’s Best News. Ontdek hier je wereldbeeld met een test.

TIP: Vergeet niet nog even naar rechts te kijken om nog een glimp van het hoofdpodium om te vangen. Blijf je gezellig samen vrijheid vieren tot Chef’ Special het publiek laat dansen?! 

Download de plattegrond als pdf. 

Bezoeker

ADS

SPONSOREN