We mogen terugkijken op een fantastische editie van Bevrijdingsfestival Overijssel: bezoekers, sponsoren, partners, vrijwilligers, crew en iedereen die bij het festival betrokken was, ontzettend bedankt voor alle support!

Tot volgend jaar!

UITGELICHT

De Vrijheidsmaaltijdsoep van dit jaar is een frisse lentesoep naar een recept van Yvette van Boven. Arlette Swartjes maakt voor ons deze overheerlijke vrijheidssoep. Kook jij met haar mee?

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijd. Door samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid. Er is grote behoefte om samen te komen, elkaar te ontmoeten met elkaar te spreken, juist op 5 mei. Dat kan niet zoals we dat gewend zijn, maar we hopen toch dat aan zoveel mogelijk tafels de Vrijheidsmaaltijdsoep wordt opgediend en dat in het hele land wordt getoost op de vrijheid!

Chef en schrijfster Yvette van Boven, wiens kookboeken in duizenden huishoudens op de keukentafel liggen, is gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te ontwikkelen. De Vrijheidsmaaltijdsoep van dit jaar is een frisse lentesoep. Arlette Swartjes maakt deze overheerlijke vrijheidssoep van Yvette van Boven. 

Kook mee
Hieronder vind je het recept waarmee iedereen op 5 mei kan meekoken. Maak een portie voor je buren, familie of vrienden. Breng een toost uit op de vrijheid en ga met elkaar in gesprek!

Download het recept (pdf). 

 

 

Programma
In de uitzending van 18:15 uur

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN