We mogen terugkijken op een fantastische editie van Bevrijdingsfestival Overijssel: bezoekers, sponsoren, partners, vrijwilligers, crew en iedereen die bij het festival betrokken was, ontzettend bedankt voor alle support!

Tot volgend jaar!

UITGELICHT

Naast optredens zijn er 2 talkshows te bekijken die onder andere geleid worden door Carolien Borgers. Aan de hand van diverse thema’s over vrijheid gaat zij het gesprek aan met bijzondere mensen.

Vrijheid in een inclusieve en diverse samenleving

Bij het thema ‘vrijheid in een inclusieve en diverse samenleving’ schuiven Linda Hiemstra en Wiliam Coljee aan. Ook Carlo Duinkerken, oprichter van het COC, komt vertellen over zijn vrijheid. Zij worden ondersteund door een fantastisch drag duo, Noa Valentina en Diva Shania. In extravagante outfits en sublieme make-up geven we graag een lip-sync (playback) optreden op feesten en partijen.

Pianiste Djuwa Mroivili speelt een mooi stuk en komt praten over o.a. intersectionaliteit. Mroivili zoekt naar manieren om systemen die een exclusieve klassieke muziektraditie in stand houden te ontmantelen, met name in het (kunst)onderwijs. Op dit moment houdt Mroivili zich bezig met onderzoek naar Zwarte componisten, en naar de rol die communities kunnen spelen bij het ontwerpen van inclusief kunstonderwijs en een inclusieve kunstpraktijk. Djuwa Mroivili (1998, Amsterdam) is pianist, docent en activist en studeert klassieke muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. 

Aanvang: 18:30 uur

Vrijheid in een steeds kleiner wordende wereld

Met inhoudelijke gesprekken over vrijheid in een steeds kleiner wordende wereld. Zo schuiven Hans van der Werf en Arjan Broers aan tafel. Hans is zanger van de band Hiigo. Arjan is zelfstandig journalist, programmamaker, prediker en begeleider bij levensvragen. Hij was onder meer lid van het programmateam van het Dominicanenklooster Zwolle, publiceerde diverse boeken en werkt nu aan een boek over wijsheid.

Arjan over vrijheid:

“Vrijheid heeft voor mij te maken met de ruimte hebben om te zijn wie je bent én je plek vinden waar je verbonden en opgenomen bent in een groter verband. Vrijheid is niet de hoogste waarde. De kerkvader Augustinus zei: ‘Bemin, en doe dan wat je wilt’. Dat betekent dat liefde voorafgaat aan vrijheid en de vrijheid begrenst.”

Er is muziek van Hiigo. De band Hiigo heeft, een passie voor mooie sounds die naadloos op elkaar aansluiten, teksten die je bij je keel grijpen. Nederlandstalige indie, gebaseerd op de onvoorwaardelijke vriendschap van de bandleden en geïnspireerd door Spinvis en Bon Iver. De stadsdichter van Zwolle, Sarah Lucassen komt een prachtig gedicht voordragen over vrijheid. En natuurlijk gaat er ook gekookt worden. Arlette Swartjes maakt de overheerlijke vrijheidssoep van Yvette van Boven. Kook jij met haar mee?

Meer informatie over dit programma onderdeel volgt.
Houd onze website in de gaten voor het uitzendschema. 

Aanvang: 13:35 uur

vsbfonds

Programma
13:35 uur en 18:30 uur

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN