Mag een pizzadoos met vetresten wel of niet bij het oud papier? Hoe zit het eigenlijk met spuitbussen? En hoe lang duurt het voordat het afval op straat wordt afgebroken? Ontdek het allemaal in de Familieweide bij ROVA!

ROVA houdt in de Familieweide aantal activiteiten:

Afvalscheidsspel
Speel het afvalscheidingsspel door de afvalproducten bij de juiste containers op het magneetbord te plaatsen. Heb jij de meeste kennis?

Afbraaktijden
Wist jij dat het 3 jaar duurt voordat een bananenschil helemaal is verteerd? Dit en nog veel meer feitjes leer je bij het spel met de afbraaktijden.

Recycelen
Afval is tegenwoordig heel goed bruikbaar voor het maken van nieuwe producten. Met een PET-fles kun je bijvoorbeeld weer een hele mooie fleecetrui maken. Weet jij wat je allemaal met afval kunt maken? De ROVA vertelt het je graag!

Opruimactie
Help jij de Familieweide afvalvrij te houden? Doe dan mee met de ROVA opruimactie! Prik het afval van de grond en gooi het in de juiste container. Afvalscheiden doen we samen, toch?!

Over ROVA
ROVA verzorgt de afvalinzameling voor huishoudens. Met gemeenten en inwoners bedenken we continu nieuwe manieren om de afvalberg te verkleinen. Daarnaast onderhoudt ROVA de openbare ruimte van een aantal gemeenten. Voor iedereen een mooi resultaat!

www.rova.nl

 

Familieweide | Ontdek de Wereld van Morgen

Sponsor adv

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN