Atletiekvereniging PEC1910 is als vaste partner van BFO dit jaar weer actief om het Bevrijdingsvuur in een tocht van 86 kilometer vanuit Wageningen naar Zwolle te brengen.

In estafettevorm gaan ongeveer 16 lopers, allen lid van avPEC1910, deze grotendeels nachtelijke uitdaging aan. Samen met begeleiding, motorbegeleiders, chauffeurs en medische verzorging wordt het Bevrijdingsvuur naar Zwolle gebracht.

Eerst de markante oude IJsselbrug slechten en dan onder politiebegeleiding Zwolle door.  Onderweg bij de parkeerplaats van Dinoland aan de Nieuwe Veerallee sluit een grote delegatie jeugdleden, G-atleten   en begeleiders van avPEC1910 aan om het laatste stukje door de stad over de Burgemeester van Rooijensingel en het Groot Weezenland te overbruggen om tenslotte op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in het “Park de Weezenlanden” het Bevrijdingsvuur te  overhandigen.

Na het ontsteken van het grote Bevrijdingsvuur en het zingen van het Wilhelmus zal het feest van vrede en vrijheid starten.

Hoofdpodium

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN