Oorverdovend is een cinematische ervaring waarbij je de dilemma's en emoties ervaart van een verzetsstrijder, een duitse soldaat of een onderduiker ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Zwolle.

Voor deze voorstelling krijg je een koptelefoon op en word je meegenomen in het verhaal door middel van audio-opnames met instructies en omgevingsgeluiden. Hierdoor verandert de openbare ruimte in het decor van een aantal scènes die zich afspelen in Zwolle tijdens de WOII.

De verhaallijnen zijn geconstrueerd op basis van materialen, beelden en verhalen, uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel. De indrukwekkende collectie heeft ons de mogelijkheid gegegeven om een voorstelling samen te stellen van ongeveer 25 minuten, waarin een reeks van gebeurtenissen ervaart, die ten tijde van de WOII hebben plaatsgevonden. Je doet dit door in de huid te kruipen van 1 van de hoofdrolspelers, die zijn gebaseerd op 2 of meerdere personen, die tijdens de WOII in Zwolle verbleven.

Voordat de voorstelling begint krijg je een e-mail met daarin de startlocatie. Op deze startlocatie krijg je instructies voor de voorstelling van een crewlid. Deze kun je herkennen aan de oranje band om haar of zijn arm. Deze voorstelling is helaas niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, omdat deze voorstelling in de openbare ruimte plaatsvindt.

 

Vrijdag 4 mei: aanvang 21:00 uur

Vrijdag 4 mei: aanvang 22:00 uur

Zaterdag 5 mei: vanaf 11.00 uur

 

Kaarten zijn hier te koop.

Overig
Vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei

banner blokkenschema

banner plattegrond

ADS

SPONSOREN