Stel je voor dat we al onze energie kunnen opwekken via de natuur. Kan de zon in onze energiebehoefte voorzien? Stel je voor dat we zonnepanelen op windmolens kunnen bevestigen.. Of dat een vliegtuig kan vliegen op CO2..

Op 5 mei staat Expeditie NEXT op Bevrijdingsfestival in Zwolle om te laten zien wat wetenschap is en wat voor rol wetenschappelijk onderzoek speelt in je dagelijks leven. Want ook al zie je wetenschap niet, het is een stuk dichterbij dan je denkt! Met de plastic soep, de opwarming van de aarde en de afnemende biodiversiteit is het hoog tijd om stappen te zetten naar een duurzaam leven. Wetenschappers zijn hard op zoek naar minder milieubelastende alternatieven als het gaat om energie, wonen, voeding en mobiliteit. Kunnen we van CO2 een grondstof maken? Kunnen we auto’s laten rijden op waterstof? Op Bevrijdingsfestival zullen we op zoek gaan naar het antwoord op de vraag hoe we al onze energie kunnen opwekken uit de natuur.

Kom langs om te luisteren naar silent disco minicolleges van interessante wetenschappers of doe mee met de feit en fabel quiz, laat je verrassen door leuke wetenschappelijke feiten en win prijzen. Verder zijn er allerlei doe-dingen zoals workshops waar je zonnepaneeltjes kunt maken en leuke opstellingen. Draag zelf een steentje bij aan de wetenschap door mee te doen met een live-onderzoek!

Expeditie NEXT vind je op het eiland (podium Abbott en Sena Stage) vlakbij de brug naar de Festivalboulevard. 

Expeditie NEXT wordt georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) in samenwerking met VSC (de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centres). Het doel van Expeditie NEXT is om te laten zien hoe dichtbij wetenschap is, door in het hele land aan te sluiten bij bestaande evenementen, beurzen, nationale dagen en festivals.

 

Overig
Popeiland

ADS

SPONSOREN