Test je wereldbeeld bij World’s Best News

Wanneer je het nieuws volgt, dan lijkt het alsof de wereld vooral één groot tranendal is. Een kwart van de Nederlanders zegt dat ze soms of vaak het nieuws mijden omdat ze er somber van worden. Maar is dat wel nodig? Staat het er werkelijk zo slecht voor met de wereld als we vaak denken? Hoe vormen de media ons wereldbeeld?

Tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei daagt World’s Best News bezoekers uit om hun wereldbeeld te testen via een korte quiz: hoe denk je dat het ervoor staat met het homohuwelijk, de doodstraf, kinderarbeid, of andere thema’s? Klopt jouw beeld met de cijfers? Ook journalisten van lokale kranten, radio en televisie nodigen we van harte uit om bij onze vrijwilligers langs te komen en hun kennis te laten testen. Samen gaan we in gesprek over wereldbeeld, de rol van de media, en je invloed als nieuwsconsument.  

World’s Best News wil mensen inspireren met vooruitgang. Dat doen we niet voor niets. De wereld staat er op veel fronten beter voor dan een paar decennia geleden, maar er is bijna niemand die het ons vertelt. Door mensen te informeren over de vooruitgang hopen we hen te inspireren en betrokken te houden. 

Plein van de vrijheid

banner blokkenschema

banner plattegrond

ADS

SPONSOREN