De StickerStemWijzer is een ludieke variant op de bekende StemWijzer. De StickerStemWijzer is fysiek aanwezig op grote doeken en te gebruiken door verschillende mensen tegelijkertijd.

Door het plakken van stickers bij de stellingen ontstaan spontane discussies over actuele thema’s. Het is een levendige laagdrempelige manier om jong en oud bekend te maken met de democratische rechtsstaat en met onderwerpen die in de maatschappij spelen. De ProDemos StickerStemWijzer levert gespreksstof op over actuele thema’s. 

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen.

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

ProDemos werkt samen met gemeenten, provincies, rechtbanken en onderwijsinstellingen. Met behulp van onze cursusprogramma’s, begeleiders en lesmaterialen leggen zij uit hoe je bijvoorbeeld gemeenteraadslid kunt worden, waar de provincie over gaat, of hoe een rechtszaak verloopt.

Voor scholen hebben we politieke excursies, gastlessen, rollenspellen en lesmateriaal over actuele onderwerpen op het gebied van democratie en rechtsstaat: een schat aan mogelijkheden om lessen concreet en levendig te maken.

ProDemos doet onderzoek naar onderwerpen als burgerparticipatie en de diversiteit van de volksvertegenwoordiging. Ook organiseren we colleges, cursussen, evenementen en debatten en geven we informatieve publicaties uit die vaak gratis te downloaden zijn. Voor internet maken we digitale tools zoals de StemWijzer en de Begrotingswijzer.

prodemos.nl

-     

Plein van de vrijheid

banner blokkenschema

banner plattegrond

ADS

SPONSOREN