“Break the Silence Disco”. Muziek uit gebieden waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. Tijdens het nummer hoor je een persoonlijk verhaal van iemand die heeft moeten vluchten uit het land waar de muziek vandaan komt.

Vorig jaar kon je luisteren naar jonge vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen. Dit jaar voegen we er een extra kanaal aan toe waarin je kunt luisteren naar de muziek en verhalen van ongedocumenteerden in Nederland.

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Met het grootste vrijwilligersnetwerk ter wereld zijn we overal aanwezig. Tijdens noodsituaties, bij rampen en conflicten. Ook in gebieden waar vrede niet vanzelfsprekend is.

Het Rode Kruis doet dit vanuit onze zeven grondbeginselen. Dat betekent dat ieder mens recht heeft op respect en waardigheid. Dat mensen in de grootste nood als eerste geholpen moeten worden. En dat hun geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening niet ter zake doen.

Ook dit jaar is het Rode Kruis aanwezig op de Bevrijdingsfestivals. Kom samen met je vrienden naar de Break the Silence Disco. Luister naar de bijzondere verhalen van Moe, Zenaye, en anderen. Voor deze jongeren is vrijheid niet vanzelfsprekend. Dans tussen de verhalen door op muziek uit landen als Syrië, Eritrea en Afghanistan.

Doe jij op 5 mei een dansje met ons?

rodekruis.nl

Plein van de vrijheid

banner blokkenschema

banner plattegrond

ADS

SPONSOREN