Wij zijn benieuwd naar het nummer over vrijheid dat D A R K D A Y S maakte voor het project Songs of Freedom.

D A R K D A Y S maakt van de dag een nacht. Hun combinatie van duistere elektronica, vlijmscherpe sound design en etherische vocalen is zowel aangrijpend als betoverend. Ongrijpbare angsten en eeuwige verlangens worden belicht door afstandelijke en tedere zangpartijen.

Met het gebruik van agressieve bassen en gelaagde synthesizers wordt de nachtuil die schuilt in de luisteraar opgewekt. Laat je behagen door de explosieve art-pop van D A R K D A Y S. In 2020 worden, in teken van 75 jaar vrijheid, vier talentvolle Overijsselse bands gevraagd een ‘Song for Freedom’ te maken. Boogie Monster, Lauringer, No Wow & DARKDAYS hebben zich laten inspireren door de 17 verhalen van RTV Oost & HCO en daarmee hun eigen song met het thema ‘vrijheid’ gecreëerd. Met deze persoonlijke interpretaties van 1 van de 17 verhalen trekken de bands door heel Overijssel tijdens de Vrijheidstour van 1 t/m 17 april en sluiten gezamenlijk af op Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle op 5 mei 2020.

Meer informatie over Songs of Freedom vind je hier.

PRINS BERNHARD CULTUURFONDS Songs For Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

Sena Performers Stage
15.45 uur

Beleef 5 mei als vip

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN