Kijk hier de avond uitzending van Bevrijdingsfestival Overijssel terug

Meer terug zien van Bevrijdingsfestival Overijssel? Klik hier!

UITGELICHT

Concordia | Theater na de Dam
 Wat zou jij doen als het hier was? Naar een stuk van Janne Teller. In deze muzikale voorstelling neemt actrice Anne Rats je mee op een reis naar Egypte die zij samen met haar familie moet maken vanwege een aanval op Nederland. Anne Rats draait de situatie helemaal om: wat als wíj zouden moeten vluchten?

Hoe voelt het om zelf in de schoenen van de vluchteling te staan? Hoe overleef je als je geen Arabisch kunt spreken of lezen? Als je de cultuur niet kent? Hoe verdraag je jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Hoe vind je een nieuw thuis? OORLOG is een spannende voorstelling over oorlog, vluchten en je ergens thuis voelen.

Voor deze digitale voorstelling zijn tickets te koop voor de livestream van Concordia (Enschede). Aan deze voorstelling zijn kosten verbonden. 

> Ga naar de website van Concordia. 

Actrice Anne Rats over OORLOG: “Ook al hebben we in 2021 al 76 jaar geen oorlog meer gehad in Nederland, oorlog bestaat overal. En of je nu oorlogje speelt met je vrienden, een leger bouwt in een computerspel of de ‘echte’ oorlog ziet op het journaal: het lijkt ver weg, het lijkt niet over jou te gaan. Maar: wat als de oorlog nu opeens bij ons uitbreekt?”

Credits
Concept en tekst: Anne Rats, Janne Teller
Regie: Koen Wouterse
Spel: Anne Rats
Fotografie: Twan de Veer
Vormgeving/decor: Anouk van Mil
Marketing Dieke van der Spek
Techniek Rodney Breen
Met dank aan Cok van Vuuren, Mary Gauthier, Robert Johnson

4 mei

ADS

SPONSOREN