UITVERKOCHT

Schrijver Ronald Giphart (1965) heeft sinds zijn beroemde debuut ‘Ik ook van jou’ (1992) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land.

 ‘Ik ook van jou, Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’ werden met veel succes verfilmd. Daarnaast is hij ook een echt podiumdier. Hij heeft menig theater in Nederland onveilig gemaakt tijdens zijn optredens onder andere samen met Bart Chabot. Giphart gaat graag culinaire en literaire experimenten aan. Zo schreef hij in 2017 een stuk tekst samen met een robot met daarin de onheilspellende zin: “Gaan wij Aardlingen in vrijheid de tweeëntwintigste eeuw halen?”

Meer informatie over Ronald Giphart. 

Voorprogramma

Tom Strik is acteur, schrijver en muzikant. Tijdens zijn werk als acteur raakte Tom geïnteresseerd in spoken word. Theatraliteit zie je dan ook in verschillende vormen terug bij Tom. Zowel in zijn shows als in zijn teksten. Zijn performances en teksten zijn verhalend, goudeerlijk en met genoeg ruimte voor humor. Feest. Leef. Dans. Lach.

Voorprogramma Tom Strik 1170x683

 

Over de Vrijheidscolleges

In de aanloop naar en op 5 mei worden in heel Nederland ruim 40 Vrijheidscolleges gegeven door verschillende sprekers. De Vrijheidscolleges vinden voor de 7e keer plaats en worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bevrijdingsfestivals en hun regionale partners. Iedere spreker deelt in een college zijn of haar eigen visie op vrijheid.

Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Inspiratiebronnen voor de colleges zijn nog steeds de 'Four Freedoms' die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges.

www.vrijheidscolleges.nl

Meer vrijheidcolleges:
8 april Aafke Romeijn
10 april Sinan Can

Locatie

Dominicanenklooster
Assendorperstraat 29
8012 DE Zwolle

Kaartverkoop

Deze voorstelling is uitverkocht.  Deze voorstelling is gratis, maar het is wel noodzakelijk te reserveren en een ticket te hebben. Ga naar de website van vrijheidscollege>

Bekijk hier de preview

Voor 5 mei
5 mei 11.30 uur | Dominicanenklooster

Download de plattegrond

Sponsor adv

Bekijk de timetable button

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN