UITVERKOCHT

Sinan Can is op het moment vooral bekend als deelnemer van ‘Wie is de Mol’. Op 10 april geeft Sinan een vrijheidscollege in de Stadkamer. Sinan Can (1977) is een Nederlands onderzoeksjournalist en werd bekend met zijn prijswinnende documentaires over de oorlog in Afghanistan, Syrië en de terroristen van IS.

Na zijn studie journalistiek in Tilburg werkte Can voor CNN in Istanbul en in Nederland voor de NMO, NTR en VARA. Voor zijn televisiewerk ontving Sinan in 2016 de ereprijs Journalist voor de Vrede. In 2017 maakte hij het tweeluik In het spoor van IS en in 2018 portretteerde hij de ellende van kinderen van jihadgangers in ‘De verloren kinderen van het kalifaat’. Onlangs was hij te zien met de vierdelige documentairereeks ‘Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië.’ Can: “Journalistiek is mijn roeping. Dan ga je niet bij de eerste grote tegenslag opgeven.”

Naast zijn televisiewerk schrijft Sinan ook achtergrondverhalen en boeken bij zijn series. Hij zou graag in Irak een kindertehuis willen starten. Can is geregeld als deskundige te zien bij diverse talkshows als Pauw, Jinek, De Wereld Draait Door en RTL Late Night om te praten over o.a. internationale conflicten, vluchtelingenproblematiek, het Midden-Oosten, Turkije en terreur.

Meer informatie over Sinan Can. 

 

Voorprogramma

Mag ik dat zeggen? Deze vraag staat centraal in het optreden van Hans van der Werf en Jelle Huizinga. Hiermee belichten ze het fenomeen ‘vrijheid van meningsuiting’ aan de hand van de four freedoms van Roosevelt. Bereid je voor op een oorverdovend optreden waarin gebruik wordt gemaakt van rap, spoken word, zang, klare taal en “leipe beats”. Young Hansaplatz en Vlugge Jelle rukken het zogenoemde blad van hun mond. Peace out!

voorprogramma Hans Jelle

 

Over de Vrijheidscolleges

In de aanloop naar en op 5 mei worden in heel Nederland ruim 40 Vrijheidscolleges gegeven door verschillende sprekers. De Vrijheidscolleges vinden voor de 7e keer plaats en worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bevrijdingsfestivals en hun regionale partners. Iedere spreker deelt in een college zijn of haar eigen visie op vrijheid.

Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Inspiratiebronnen voor de colleges zijn nog steeds de 'Four Freedoms' die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges.

www.vrijheidscolleges.nl

Meer vrijheidcolleges:
8 april Aafke Romeijn
5 mei Ronald Giphart

Locatie

Stadkamer
Zeven Alleetjes 1a
8011 CV Zwolle

KaartEN

Deze voorstelling is gratis, maar het is wel noodzakelijk te reserveren en een ticket te hebben.
UITVERKOCHT> 

Voor 5 mei
Wo 10 april | 20.00 uur | Stadkamer

Download de plattegrond

Sponsor adv

Bekijk de timetable button

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN