Aafke (1986) is een creatieve duizendpoot die niet bang is om het achterste van haar tong te laten zien. Ze maakt muziek, schrijft boeken en is actief als journalist. 

Ze studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2016 bracht ze een succesvolle single uit met rapper Sef en ook de conceptplaat ‘Versplintering op rechts’ over de Tweede Kamerverkiezingen. In 2018 presenteerde ze haar literaire debuut ‘Concept M’ waarin ze de gedachtewereld van een terroriste verkend. Romeijn is zeer actief op Twitter, schrijft opiniestukken voor de Volkskrant en werkt als columnist bij Vrij Nederland en 3voor12/Utrecht. Op dit moment treft ze voorbereidingen voor een boek met als thema Europa.

Meer informatie over Aafke Romeijn. 

 

Voorprogramma

Twee meisjes in de tuin aan een picknicktafel: de energieke Elske en de fabuleuze Desi. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op ArtEZ en nu schrijven ze als theatraal muzikaal duo Picknickpoëzie. Picknickpoëzie is goed te verteren: hongerig zal je blijven luisteren naar uiteenlopende zangmelodieën en beeldende teksten - vers van de picknicktafel.

Aafke Romeijn neemt in haar vrijheidscollege Europa onder de loep. Hetzelfde continent waar Desi en Elske vaak doorheen reisden en de mooiste plekken zagen. Gedurende die reis, creëerden ze overal hun eigen thuis. 8 april zullen ze, samen met het grootste publiek dat ze ooit hadden, weer zo’n tijdelijk thuis maken.

 voorprogramma Else en Desi 2

 

Over de Vrijheidscolleges

In de aanloop naar en op 5 mei worden in heel Nederland ruim 40 Vrijheidscolleges gegeven door verschillende sprekers. De Vrijheidscolleges vinden voor de 7e keer plaats en worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bevrijdingsfestivals en hun regionale partners. Iedere spreker deelt in een college zijn of haar eigen visie op vrijheid.

Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Inspiratiebronnen voor de colleges zijn nog steeds de 'Four Freedoms' die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges.

www.vrijheidscolleges.nl

Meer vrijheidcolleges:
10 april Sinan Can
5 mei Ronald Giphart

Locatie

Artez Hogeschool voor de Kunsten
Rhijnvis Feithlaan 50
8021 AM Zwolle

KaartEN

Deze voorstelling is gratis, maar het is wel noodzakelijk te reserveren en een ticket te hebben.
BESTEL HIER UW KAARTEN> 

Voor 5 mei
Ma 8 april | 20.00 uur | Artez Hogeschool voor de Kunsten

Download de plattegrond

Sponsor adv

Bekijk de timetable button

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN