De Pauwergirls | Theatervoorstelling met driestemmige zang rondom de oude radio uit 1952. De Pauwergirls, bestaande uit Aleid Borghardt, Jasmijn Utermark en Monique Huisman hebben speciaal voor 4 mei 2019 een nieuwe muzikale voorstelling gemaakt, gebaseerd op foto’s (bijna ‘selfies’) waarop jonge Duitse soldaten te zien zijn die tijdens de 2e Wereldoorlog in Zwolle werkten.

Poserende Duitse soldaten voor de Sassenpoort of wandelend over de grote Markt. Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van oude foto’s uit de collectie van het Historisch Centrum Overijssel. 

‘Door de ogen van de vijand’ is een liedjesprogramma waarbij de beelden, liedjes en theater door elkaar heenlopen. Oude beelden, bekende en onbekendere nummers dagen het publiek uit om ‘door de ogen van de vijand’ te kijken. De Pauwergirls maken met deze theatrale en muzikale voorstelling verbinding tussen de geschiedenis en de actualiteit van 2019. Een voorstelling die aansluit bij de herdenking op 4 mei en stemt tot nadenken en vooruitkijken.

Een intieme en bijzondere voorstelling, waarin oude liedjes gekoppeld worden aan hedendaagse nummers. Driestemmig gezongen rondom de oude radio, waarbij sommige nummers worden begeleid door een pianist. Een intieme en bijzondere voorstelling die geschikt is voor alle leeftijden.

Locatie: Schouwburg Odeon
Ticketprijs: € 5,-
Kaarten zijn hier te koop.

Voor 5 mei
Za 4 mei 21.00 uur

Download de plattegrond

Sponsor adv

Bekijk de timetable button

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN