Om de vrijheid door te kunnen blijven geven, moeten we goed voor onze aarde zorgen en zuinig en duurzaam omgaan met de wereld om ons heen. Met ‘Ontdek de Wereld van Morgen’ proberen we hier, onze allerkleinste festivalbezoekertjes bewust van te maken. Dat doen we niet alleen op 5 mei in de Familiweide. Op woensdagmiddag 17 april 2019 organiseert Bevrijdingsfestival Overijssel een Duurzaamheidsdoemarkt.

Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom op het Assendorperplein om te ervaren dat duurzaamheid niet alleen belangrijk, maar ook leuk, spannend en creatief kan zijn! Op de markt kun je op een speelse manier kennis maken met het thema duurzaamheid in de vorm van workshops, spellen, proefjes en kraampjes met duurzame producten. Daarnaast kun je genieten van theater en lekker smullen van het duurzame eten.

De markt staat in verbinding met de Familieweide: een vast programmaonderdeel voor families op Bevrijdingsfestival Overijssel. Dit jaar staat deze weide geheel in het teken van het thema duurzaamheid.

Een greep uit het programma…

Workshop | Recyclen (door Kunst Educatie NL)
Plastic afval is vaak geen afval, maar grondstof! Leer in deze workshop hoe je met gebruikt plastic en een strijkijzer de mooiste dingen kunt maken.

Workshop | Beat the city (door Kunst Educatie NL)
Wist je dat je met tonnen, emmers, jerrycans, blikken en een motorkap van een auto ook muziek kunt maken? Op de Duurzaamheidsdoemarkt kun je dit zelf proberen door deel te nemen aan de workshop ‘Beat the City’. In deze workshop ervaar je zelf dat je met weinig middelen en een goede samenwerking, een indrukwekkend optreden neer kunt zetten.

Workshop I Theater

Als jij de koning(in) van de wereld was, wat zou je dan willen veranderen? Minder honger, meer vrolijkheid of nooit meer vroeg naar bed?
Tijdens deze workshop gaan we op een theatrale en muzikale manier actie voeren. Laat jij je stem horen?

Theater | BV natuur
Het milieu wordt bedreigd, bossen staan in het brand, het zeewater stijgt. Maak je geen zorgen, want de mannen van B.V. Natuur helpen een handje met hun groene vingertjes. Met hun humoristische kraanwagen, bouwen zij een boom versie 2.0. B.V. Natuur is coming to rescue! Pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven.

Muziek | Florian de Wolf
Florian is een singer-songwriter, maar niet zomaar een. Hij bewijst dat duurzaamheid en het artiestenbestaan prima samengaan. In 2010 zette hij de Green Tour op: een tour met een ‘groen’ podium dat energie haalt uit de zon, de wind en... het publiek! Met zijn Greenmachine treedt hij tijdens de Duurzaamheidsdoemarkt op, waar het publiek al fietsend Florian van stroom voorziet.

Heb je vragen over de Duurzaamheidsdoemarkt? Mail je vraag dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

> Bekijk het programma in de Familieweide op 5 mei. 

>Ontdek wat het festival nog meer doet op het gebied van duurzaamheid 


Ontdek de Wereld van morgen wordt mogelijk gemaakt door:

NieuweEnergie logo     Rova

Voor 5 mei
Wo 17 april | 12:00 - 17:00 uur | Assendorperplein

Download de plattegrond

Sponsor adv

Bekijk de timetable button

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN