In 2020 worden, in teken van 75 jaar vrijheid, vier talentvolle Overijsselse bands gevraagd een ‘Song for Freedom’ te maken. En op 5 mei treden ze op op Sena Performers Stage.

Boogie Monster, Lauringer, No Wow & D A R K D A Y S hebben zich laten inspireren door de 17 verhalen van RTV Oost & HCO en daarmee hun eigen song met het thema ‘vrijheid’ gecreëerd. Met deze persoonlijke interpretaties van 1 van de 17 verhalen trekken de bands door heel Overijssel tijdens de Vrijheidstour van 1 t/m 17 april en sluiten gezamenlijk af op Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle op 5 mei 2020.

Boogie Monster

In hun geliefde Deventer brouwden de vijf mannen van Boogie Monster een uniek recept: groovy rock ‘n roll. Dat is swingende bluesrock met een scheutje pop en een snufje soul. Deze oude bekenden vonden elkaar na omwegen langs talloze bands en genres eind 2017. Samen zijn zij sterker dan ooit: een échte zanger met een Motown-waardige band.

Met een boogie hier en een shuffle daar garandeert Boogie Monster altijd een energieke liveshow. Knallende en catchy songs gebracht met voelbare eerlijkheid en een grote glimlach.

Live te zien:
04-04 Delden
08-04 Holten
10-04 Deventer
12-04 Heino

Lauringer

Lauringer maakt road pop, een combinatie van huisgemaakte singer songwriter tunes, tijdloze popmuziek en feel-good indie. Met haar muziek wil Lauringer momenten en gevoelens bewaren, het proces van het maken vieren en de deur open houden voor iedereen die mee wil komen.

Live te zien:
02-04 Oldenzaal
05-04 Almelo
09-04 Nijverdal
11-04 Ommen
15-04 Zwartsluis

No Wow

No Wow maakt rauwe en fuzzy indierock met invloeden vanuit de grunge en electronica. De bands is een ongefilterde inkijk in de dagelijkse struggle van midden twintigers en drijft voort op de emotie en extase van het moment.

Live te zien:
03-04 Borne
06-04 Den Ham
13-04 Wijhe
17-04 Kampen

D A R K D A Y S

D A R K D A Y S maakt van de dag een nacht. Hun combinatie van duistere elektronica, vlijmscherpe sound design en etherische vocalen is zowel aangrijpend als betoverend. Ongrijpbare angsten en eeuwige verlangens worden belicht door afstandelijke en tedere zangpartijen. Met het gebruik van agressieve bassen en gelaagde synthesizers wordt de nachtuil die schuilt in de luisteraar opgewekt. Laat je behagen door de explosieve art-pop van D A R K D A Y S.

Live te zien:
01-04 Enschede
07-04 Dedemsvaart
14-04 Zwolle
16-04 Kuinre

Songs for Freedom is tot stand gekomen door een samenwerking met Poppunt Overijssel, Overijssel Viert Vrijheid, Burgerweeshuis, Metropool & Hedon Zwolle en is  mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Songs For Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

prinsbernhardcultuurfonds

Voor 5 mei

Sponsor adv

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN