Op 5 mei geeft Lucas De Man een vrijheidscollege in Windesheim Theater in Park de Wezenlanden in Zwolle. Hoe vrij willen we eigenlijk zijn? In een wereld waar algoritmen het steeds meer overnemen van de mens, lijken we vrijwillig onze vrijheden te willen afstaan.

Is de vrije wil dood? Zijn we vrijheidsmoe? Of is het onderdeel worden van een groot verbonden totaal juist de ultieme vrijheid?

Lucas De Man gaat in zijn Vrijheidscollege op zoek naar wat vrijheid betekent in een wereld die het concept van de vrije geest dood maakt en algoritmes tot koning kroont. Bestaat de vrije wil nog? En zo ja waarom geven we hem dan steeds vaker weg. Zo nee, wat is vrijheid dan?

Lucas De Man is freelance regisseur, acteur, conceptontwikkelaar, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van het tv-programma Kunstuur (AvroTros). Hij creëert kunstprojecten en urban actions voor de publieke ruimte. Daar wil hij een plek van ont-moeting maken door momenten te creëren waarop je jezelf, de ander en de wereld tegenkomt, momenten waarop je het samen niet weet. Recente voorstellingen van zijn hand zijn: ‘De Man Is Lam’, ‘Sam’, ‘Wij, VarkenLand’ en ‘De Man Door Europa’.

Windesheim Theater
13:00 - 14:00

Download de plattegrond

Sponsor adv

Bekijk de timetable button

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN