Nadia Moussaid komt naar Bevrijdingsfestival Overijssel op het Wereldpaviljoen. Hier gaat zij de keukentafel gesprekken leiden. Vanaf april een van de vaste presentatoren van het KRO-NCRV programma Brandpunt+. Daarvoor presenteerde Nadia voor de NTR het wekelijkse NPO 2-programma ''De Nieuwe Maan''. In het programma ''De Nieuwe Maan'' besprak Nadia met gasten onderwerpen rond de thema’s multiculturaliteit, integratie en participatie. Op radio 1 is ze geregeld te horen als presentator van het item De Bus van het programma Nieuws & Co en is ze de vaste invaller bij Nieuws & Co.

Na haar studie International Business & Languages werkte Nadia voor het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering. Maar de media lonkte. Ze deed een tweede studie sociale en culturele antropologie aan de VU en bepaalde daar haar Masters. Daarna werkte Nadia bij Women Inc., MTNL/VPRO en AT5. In 2015 maakte ze voor de KRO-NCRV de aangrijpende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv, en voor het online journalistieke platform Mindshakes van NRC de korte documentaire Lost Generation, over jongeren in Bosnië-Herzegovina, 20 jaar na de oorlog.

Ook is ze zo nu en dan tafeldame bij De Wereld Draait Door en was ze geregeld deelnemer aan het Mediaforum op radio 1 voor de KRO-NCRV. Ze was invaller voor het radioprogramma Dichtbij Nederland op radio 5 en Opium op radio 4 voor de AVRO/TROS.

Nadia heeft een brede interesse en ruime ervaring als dagvoorzitter, heeft een scherp journalistiek oog en weet met humor een goede sfeer neer te zetten.

archief

Sponsor adv

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN