In het pop-up museum van Het Langhuis vind je het kunstproject 'De Bom valt Ooit?' van de Groningse kunstenaar Jan van Egmond. Het project gaat over de beeldvorming rond geweld en oorlogsdreiging.

In ‘Het Wereldpaviljoen’ op het Bevrijdingsfestival presenteert kunstruimte Het Langhuis een pop-up museum. Hier is het project' De Bom Valt Ooit?' van de Groningse kunstenaar Jan van Egmond te zien, met zijn recente Petrov Herdenkingscourant. Van Egmond brengt de Koude Oorlog weer tot leven en geeft ons een kijkje in een wereld na de Derde Wereldoorlog.

Van Egmond studeerde aan het Frank Mohr Institute en doet artistiek onderzoek naar de publieke beleving van hedendaagse oorlogsdreiging. Met de Petrov Herdenkingscourant en vuurwapens gemaakt van supermarktproducten wordt deze beleving tastbaar. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun idee over een wereldoorlog anno 2018 aan de presentatie toevoegen en zelf een vuurwapen in handen nemen. Elk uur wordt Petrov's verzetsdaad herdacht met een saluutschot van het reusachtige geweer waarmee Van Egmond de Petrov Herdenkingscourant de wereld in schiet. Kom langs en wees voorbereid: de Bom valt ooit!

archief
12:00-19:00

Sponsor adv

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN