In een setting van een oud Hollandse keuken gaat Nadia Moussaid (bekend van Brandpunt+) samen met gasten in gesprek over de volgende vier thema's: Vrijheid & Veiligheid, Vrijheid & Kunst, Vrijheid & Maatschappij en Vrijheid & Journalistiek.

 Kunnen veiligheid en vrijheid elkaar in de weg lopen? En geldt dat ook voor andere culturen en oorlogsgebieden? Zijn begrippen als gedogen en tolereren voldoende om met elkaar samen te leven in Nederland? Geeft kunst en cultuur vrijheid om jezelf te uiten?

Met o.a.: Shervin Nekuee, een jonge veteraan Bas van den Berk, twee ambassadeurs van de vrijheid Junior, Mpanzu Bamenga, Elly Ludenhof en Veerne Koops. Schuif aan en denk mee!

Programma Keukentafelgesprekken

Gesprek 1:
Vrijheid & Veiligheid
Samen met Bas van den Berg(veteraan), Mpanzu Bamenga, Raymund Schutz gaan we in gesprek over vrijheid & veiligheid in Nederland, maar ook hoe dit is in andere landen. Wanneer voelt iemand zich vrij en veilig en wat is daar voor nodig?
13:00 - 13:45 uur

Vrijheid & Kunst
Samen Elly Ludenhoff (oprichter Zina Platform), Chanty Louis (woordkunstenaar) hebben we het over wat Kunst kan doen voor je vrijheid, of kunst kan bijdragen aan vrijheid of saamhorigheid in een wijk. Of kunst als uitingsvorm voor je eigen emoties en gevoel!
14:15-15:00 uur

Vrijheid & Maatschappij
Nederland noemt zich een multiculturele samenleving, maar is dat zo en wat is daarvoor nodig? Samen met Kilian Wawoe & Jos Coumans (bestuursleden Nationaal Comité) , Shervin Nekuee (socioloog) gaan we hierover in gesprek.
15:30 - 16:15 uur

Vrijheid & Journalistiek
Samen Ahmet Polat (fotograaf) en Veerne Koops gaan we in gesprek over journalistiek & vrijheid en hoe dit zich tot elkaar verhoudt binnen het uitvoeren van het werk in Nederland, maar ook in probleem gebieden.
16:45 - 17:30 uur

Over Nadia Moussaid

Vanaf april is Nadia een van de vaste presentatoren van het KRO-NCRV programma Brandpunt+. Daarvoor presenteerde Nadia voor de NTR het wekelijkse NPO 2-programma ''De Nieuwe Maan''. In het programma ''De Nieuwe Maan'' besprak Nadia met gasten onderwerpen rond de thema’s multiculturaliteit, integratie en participatie. Op radio 1 is ze geregeld te horen als presentator van het item De Bus van het programma Nieuws & Co en is ze de vaste invaller bij Nieuws & Co.

Wereldpaviljoen
13:00 - 13:45 | 14:15-15:00 | 15:30 - 16:15 | 16:45 - 17:30

banner blokkenschema

banner plattegrond

ADS

SPONSOREN