Let op: de Vrijheidsmaaltijd is verplaatst naar Podium Abbott. Zondag 5 mei komt in zicht en daarmee ook de 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. We starten de dag dit jaar op een andere manier dan je van ons gewend bent: we organiseren namelijk een unieke Vrijheidsmaaltijd voor jong en oud. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

Bevrijdingsfestival Overijssel organiseert de Vrijheidsmaaltijd op het festivalterrein in Park de Wezenlanden. Ouderen, veteranen en jongeren zijn van harte uitgenodigd om tijdens de Vrijheidsmaaltijd met elkaar in gesprek te gaan over het jaarthema: In vrijheid kiezen. Wat houdt dit thema precies in? In 2019 vieren we honderd jaar kiesrecht en ook de realisatie van onze vrije, democratische rechtsstaat willen we gedenken. Het jaarthema richt zich daarnaast op het hier en nu: de vrijheden van de één kunnen namelijk de onvrijheden van de ander betekenen. Kortom, een interessant en veelzijdig gespreksonderwerp! Tijdens de Vrijheidsmaaltijd verzorgen wij verder een feestelijk programma.

De Vrijheidsmaaltijd is natuurlijk het gezelligst als zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn. Het zou dan ook geweldig zijn als je jouw naasten wilt attenderen op het komende Bevrijdingsfestival. Begeleiders, vrienden en kleinkinderen zijn ook welkom. Samen met de ouderen kunnen zij genieten van een onvergetelijk feest!

Deelname aan de Vrijheidsmaaltijd is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Van 09.30 uur tot 10.00 uur kun je bij ons aanschuiven aan tafel en om 10.00 uur gaat de Vrijheidsmaaltijd van start. De afsluiting valt samen met de ontsteking van het Bevrijdingsvuur om 11.45 uur.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de Vrijheidsmaaltijd. 


Dit programmaonderdeel wordt gesponsord door:

kpzRCOAK 150x150sternSligro 150Stadsbakker 150kaldi logo 150x150

Wereldpaviljoen
Podium Abbott | 9:30 - 11:45

Download de plattegrond

Sponsor adv

Bekijk de timetable button

Word vrijwilliger adv

ADS

SPONSOREN