Davina Michelle

Perfectie bestaat niet, volgens zangeres Davina Michelle. Ieder mens heeft zo zijn nukken. Het mogen tonen van die kwetsbaarheden is van onschatbare waarde. Het is vrijheid, zegt Davina. Dit jaar is ze een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid, en dat trapt ze af met een bijzonder project.

Het begon allemaal met een simpele oproep. ‘Vertel me vijf dingen over jezelf die jouw uniek maken,’ vroeg Davina Michelle haar volgers op Instagram. En dat zijn er nogal wat, 670 duizend, om precies te zijn. De reacties stroomden binnen. Davina kreeg de meest uiteenlopende video’s van verschillende mensen toegestuurd. Wat ze haar vertelden was veelal hartverwarmend, soms ontzettend grappig, dan weer verdrietig en vaak ontroerend. “De eerste video die ik kreeg bijvoorbeeld, was van een meisje dat al tien jaar in een pleeggezin leefde. Daarin zei ze: wat mij uniek maakt, is dat ik sinds kort van mezelf houd.

Wat betekent vrijheid voor jou?

Vrijheid is niet vanzelfsprekend en heeft voor iedereen een andere betekenis. Daarover ging zangeres Davina Michelle, die een van de Ambassadeurs van de Vrijheid 2021 is, in gesprek met haar fans. Ze deelden verhalen over vrijheid en bespraken wat het begrip voor hen betekent. In deze video zie je hoe dat er backstage aan toeging!

Backstage met Davina Michelle

Benieuwd geworden naar Davina's hele docu? Die bekijk je hier: https://www.bevrijdingsfestivals.nl/documentaires 

Tino Martin met Natascha van Weezel in Westerbork

Zanger Tino Martin, Ambassadeur van de Vrijheid 2021, bezoekt verschillende plekken die een rol spelen in de Tweede Wereldoorlog. Natascha van Weezel, zelf Joods, neemt hem mee langs deze verschillende plaatsen en laat hem kennismaken met Marja van Dijk, wiens vader in Westerbork zat en nooit meer terugkwam. Samen vragen Tino en Natascha zich af: wat kunnen we van de geschiedenis leren?

Jonna Fraser in gesprek met jongeren over samenleven

Jonna Fraser is een van de meest succesvolle rappers van dit moment. En dat niet alleen, hij is ook Ambassadeur van de Vrijheid 2021! Samen met een groep jongeren gaat hij naar Terschelling om daar te spreken over samenleven en de problemen die ze daar soms bij ervaren. Ze leren elkaar beter kennen en hopen anderen ook te inspireren om voor elkaar open te staan. Jonna: ‘Als je niks weet, blijf je sowieso in je eigen bubbel.’meerkijken 250x50

throwback

ADS

SPONSOREN