Op 5 mei  2021 vier je de vrijheid online

Op 5 mei 2021 kijk je vanaf 13.00 uur naar de stream op deze website. We openen met het ontsteken van het Vrijheidsvuur. Daarna volgt er een online programma met Willie Wartaal, Sticks, Pjotr, Micah en Julia, Rico en Guan, Minka, Joya Mooi en meer… Met Typhoon bezoeken we Museum de Fundatie. En natuurlijk gaat hij ook optreden!

Carolien Borgers gaat tijdens 2 talkshows dieper in op het thema vrijheid in. Onder andere Wiliam Coljee, Carlo Duinkerken en Arjan Broers  schuiven aan, stadsdichter Sarah Lucassen draagt voor en Arlette Swartjes kookt de overheerlijke vrijheidssoep van Yvette van Boven en daagt iedereen uit om mee te doen. Willie Wartaal  brengt een bezoek aan het Dominicanenklooster in Zwolle en gaat hier in gesprek met Broeder Jozef. En speel jij mee met de enige, echte Overijsselse Vrijheidsquiz?  De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan met meer dan 200 optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze editie de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Hang de vlag uit op 5 mei en kijk mee! Houd deze website in de gaten voor het complete uitzendschema. 

Ook vòòr 5 mei zijn er verschillende activiteiten gepland, zoals het online Theater na de Dam op 3 en 4 mei, een programma voor basisscholen en middelbare scholen in april en van 1 t/m 5 mei kun je in de stadsparken van Zwolle (Dadaïstische) poëzie in de bomen zien hangen die aanzet tot gesprek. Daarnaast heeft ANNO, museum in de maak, een audiotour ontwikkeld langs 7 bijzondere locaties in Zwolle met historische betekenis.

ADS

SPONSOREN