foto Kraantje Pappie

In 2018 gaf hij één van de tofste shows ooit op het Bevrijdingsfestival. Op 5 mei 2022 doen we dit dunnetjes over met Craney!

Of hij nu gekleed gaat in maat- of trainingspak, experts kronen Kraantje Pappie a.k.a Kraantje Daddy steevast tot de flamboyantste Pater familias van de Nederlandse rapgame en hunk van de week.

Zijn driedelige albumreeks Crane verschafte naast een groots, eigen en elektronisch geluid een verzameling aan gouden- en platina hits als 'Waar is Kraan?', 'Feesttent', 'Pompen' en 'De Manier', en ook het derde album Crane III behaalde de gouden status. Kraantje Pappie is tevens enige persoon ter wereld die een samenwerking met Jan Smit deed opvolgen door een mixtapeserie getiteld Guardian Of The Real Shit (2015).

DADDY, Lil Craney’s 4e studio album bracht eerlijk gepats en pocherige liefde tezamen, hetgeen resulteerde in honderd miljoen streams voor tunes als ‘Lil Craney’, ‘Liefde In De Lucht’ en ‘Ik Heb Je Nodig’. Als kers op de DADDY taart gaf van Kraanegem zijn eerste AFAS live show ‘Come to DADDY’ en deze verkocht hij in no time uit.

De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval staat naast zijn muziek bekend
als de meest sympathieke stunter van de Nederlandse showbizz. In 2016 won hij
Expeditie Robinson op 10 kandidaten na. Ook runt Kraan een eigen merchandise-lijn, boekingsbedrijf en popt ‘Craney’s Kippenhok’, zijn afhaal kiprestaurant, hier en daar op. Het maakt het des te indrukwekkender dat hij tijd over houdt zich met

overtuiging te profileren als knapste bekende Nederlander met een tattooeage van rockgitaarlegende Slash op de bovenarm.

De spirit van Slash brengt Kraan mee naar elk podium waar hij zijn voeten zet. Talloze optredens in Nederland en België en grote shows op o.a. Rock Werchter, Pukkelpop, Noorderslag, Lowlands, Pinkpop en Concert at Sea, bezorgden hem een onschendbare live-reputatie. Hoewel er weinig zaken in dit leven zeker zijn, wijst de geschiedenis ondubbelzinnig uit dat Kraantje Pappie elk feest –van festival tot bierschuur– glansrijk transformeert in een kolkende zee van drank, zweet en extase. Ook maakt hij vrij aardige salades.

Podium Hanzestrohm
20:15 - 21:30

https://kraantjepappie.nl/

ADS

SPONSOREN