foto Don Melody Club

Don Melody Club is het solo project van de Amsterdamse Donald “Donny” Madjid - tevens bandlid van The Mauskovic Dance Band.

Tijdens een pandemie-geïnduceerde sabbatical van zijn normaal drukke tour schema maakte Donny, bewapend met een 60’s drum machine als jam compagnon, het meeste van zijn vrije tijd door te experimenteren met nieuwe geluiden die hij vervolgens thuis opnam. Waar veel anderen in zijn kringen inspiratie zoeken in geluiden die verder van huis afkomstig zijn, voelde Madjid zich ook aangetrokken tot het eren van de Nederlandse literaire en muzikale traditie waaronder Ramses Shaffy (een cover van 'Laat Me' staat op het album) en Ronald Langestraat. De invloed van Donny’s nevenproject, The Mauskovic Dance Band, en dan met name de door bas gedreven, hypnotiserende groove, is een kenmerkend geluid dat Don in nieuwe richtingen leidt: dit horen we terug op ‘Veranderd’. Het is een anthem-achtig nummer, doordrongen met West-Afrikaanse klanken uit de jaren 70, zoals snelle percussieve toetsarrangementen en energieke achtergrondzang. Een voorbeeld van een meer ontspannen nummer op de plaat is de eerste single ‘Isabel’ (release 25 maart), een onvervalst nostalgisch liefdeslied, verzachtend voor de sentimentele gelegenheden.

‘Pure Donzin' van Don Melody Club is op 30 april 2021 digitaal, op 12'' vinyl en op CD verschenen op het Zwitserse platenlabel Bongo Joe Records (thuisbasis van o.a. Altin Gün, YĪN YĪN, The Mauskovic Dance Band & L'Eclair).

ABBOTT
12:15 – 13:00

https://donmelodyclub.bandcamp.com/album/pure-donzin?fbclid=IwAR2k4kauidqtFmzk0Hs3QqL8QxJvqg5F-ZKGr-KQyAEFZyfMVkk8lofQ-co

ADS

SPONSOREN