foto Lale Gül

Het vrijheidscollege van Lale Gül op vrijdag 15 april in de Stadkamer gaat over de vrijheid van het individu ten opzichte van het collectief.

Lale Gül (1997) is schrijver en debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met de bestseller Ik ga leven. In deze autobiografische roman beschrijft ze haar worsteling met de verwachtingen die haar streng islamitische ouders en omgeving van haar hebben, en waar ze zich steeds meer aan onttrekt. Als jonge, hoogopgeleide, rebelse jonge vrouw past ze niet meer in het plaatje van haar ouders, wat leidt tot conflicten. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij o.a. het Parool. Onlangs riep EW (Elsevier Weekblad) haar uit de Nederlander van het jaar.

“Als vrijheid beknot wordt door de verwachtingen die ouders van je hebben, die gebaseerd zijn op strenge religieuze normen en waarin mannen en vrouwen structureel anders behandelen, dan heb je geen vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen. Dus moest ik afscheid nemen van die ouderlijke omgeving. En dat is moeilijk, maar ook een opluchting”.

Reserveer je kaarten via: https://bit.ly/Vrijheidscollege15April

 

Vrijdag 15 april - Stadkamer 

 

Fotografie: Annaleen Louwes

Voor 5 mei
19:00 - 20.15

ADS

SPONSOREN