foto Veteraan

De thematiek en betekenis van vrijheid zijn actueler dan ooit. In samenwerking met de Stadkamer en Vereniging Veteranen Zwolle is daarom een bijzonder programma samengesteld, waar de groepen 7 en 8 van de Zwolse basisscholen gebruik van kunnen maken in week 14, 15, 16 en 17 (4 t/m 29 april). Door middel van deze workshops hopen we het nadenken over vrijheid te stimuleren.

 

Interesse?

Basisscholen uit Zwolle kunnen zich per mail aanmelden. Mail uiterlijk vrijdag 1 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld: naam school, gewenst programma, gewenst moment in week 14 t/m 17. We doen ons best zoveel mogelijk aan de voorkeuren te voldoen. De workshops worden ingedeeld in volgorde van binnenkomst van aanmeldingen.

 

Protoon Music Box - Schrijf je eigen muziek hit!

In deze gloednieuwe workshop componeren leerlingen met elkaar, razendsnel en op zeer innovatieve wijze, hun eigen muziekstuk over ‘vrijheid’. Zij sturen zelf de opnames aan, spelen de muziek in en bepalen de opbouw van de muziek. De deelnemer is muzikant, beatmaker en producer in één. Elke denkbare geluidsbron is hierbij te gebruiken. O-VE-RAL kan mee gecomponeerd worden! Deze speciaal ontwikkelde techniek, door Protoon Music, werkt aan de hand van beeldherkenning. Iedereen is in beweging. De gemaakte muziekstukken zijn na afloop online te beluisteren en te downloaden.

 

Duur workshop: 60 minuten

Kosten: € 150,- (komt geheel ten goede aan de cultuuraanbieder)

Aantal leerlingen: 18 leerlingen

Beschikbaarheid: Niet beschikbaar op 4, 6, 7, 8, 11 en 22 april

Benodigdheden: Grote ruimte op de begane grond, minimaal speeloppervlakte 30m2, stroom, verlichting, stoelen, 4 grote (of 6 kleine) tafels, 1 flapover/whiteboard met schrijfgerei

Bijzonderheden: Opbouwtijd 2 uur

 

 

XOXO Dance Company - Vrijheid, dans omdat je dansen mag!

De scholieren maken onder begeleiding van onze dansdocent(en) een dans die uitvoering geeft aan het thema VRIJHEID. Geheel in de XOXO traditie worden er verschillende dansdisciplines gebruikt en vormen actuele onderwerpen en begeleidende muziek de rode draad.

 

Duur workshop: 60 minuten

Kosten: € 150,- (komt geheel ten goede aan de cultuuraanbieder)

Aantal leerlingen: €150 per 15 leerlingen, €300 bij 30 leerlingen (komt geheel ten goede aan de cultuuraanbieder)

Beschikbaarheid: Altijd beschikbaar

Benodigdheden: Grote lege ruimte (speelzaal of bij goed weer schoolplein), geluidsinstallatie (indien niet aanwezig, neemt XOXO Dance Company dit zelf mee)

 

 

De Wolf Illustratie en Educatie - Monument van stilstaan en voorbij gaan

Marit de Wolf zal tijdens de workshop stilstaan bij verschillende oorlogsmonumenten. Met de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, het bekijken van bestaande oorlogsmonumenten en de koppeling met de kunststroming ‘Land Art’ gaan de leerlingen tijdens de beeldende les aan de slag. Na een gezamenlijk schetsproces worden natuurlijke materialen (takken, stenen, touw, stof etc.) verwerkt tot ‘een veilige plek’ als monument voor alle onderduikers en verzetsmensen van toen, maar ook voor de vluchtelingen en oorlogsslachtoffers van nu. Want iedereen verdient een veilige plek in vrijheid.

 

Duur workshop: 90 minuten

Kosten: €150 excl. materiaal- en reiskosten (komt geheel ten goede aan de cultuuraanbieder)

Aantal leerlingen: Maximaal 30

Beschikbaarheid: Woensdagochtend 6 en 20 april / Vrijdag 8 en 22 april

Benodigdheden: Eigen klaslokaal of handvaardigheidslokaal, natuurlijke materialen zoals mos, bladeren, steentjes etc. vooraf door leerlingen verzameld, Chamotteklei (fijn), 2x brood voor groep van 30 leerlingen

Bijzonderheden: Lesbrief beschikbaar ter voorbereiding. Eventueel kan op initiatief van de school vooraf aan de workshop een herdenkingsmonument in Zwolle worden bezocht.

 

 

Veteranen Vereniging Zwolle - Werken in oorlog en vrede: het verhaal van Veteranen

In samenwerking met Vereniging Veteranen Zwolle, bieden we twee programma’s: een Zwolse Veteraan in de klas en/of een ‘Dilemmatraining: wat zou jij beslissen’. De twee programma’s zijn met elkaar te combineren. De gastspreker deelt zijn of haar eigen verhaal, bespreekt uiteenlopende vragen, kan vanuit eigen ervaring toelichting geven op de dilemma’s en de dialoog in de klas begeleiden.

 

Duur workshop: Veteraan in de klas: 60 minuten / Dilemmatraining: 60 minuten

Kosten: Gratis

Beschikbaarheid: Altijd beschikbaar

Benodigdheden: Veteraan in de klas: Klaslokaal / Dilemmatraining: Klaslokaal, computer, beamer

 

Nieuws

ADS

SPONSOREN