Skip to main content

Praktische info & huisregels

Het festival vindt plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het festival begint om 11.00 uur en eindigt om 23.30 uur. Vanaf diverse toegangswegen wordt verwezen naar het park. Kijk voor 5 mei op deze website voor parkeermogelijkheden en spoorweginformatie.

Munten
De grootste verkooppunten van de festivalmunten staan bij de toegangspoorten van het festival. Voorkom lange wachtrijen en schaf vooral dáár de munten aan. Verder staan er diverse verkooppunten verspreid over het festivalterrein. Je koopt 4 munten voor € 14,50. De munten zijn alleen dit jaar geldig. Met de munten kan eten en drinken op het terrein worden gekocht en ook bij de toiletten dient met munten betaald te worden. Munten zijn in te wisselen tegen geld tot 23.30 uur. Dit kan bij de grote kassa’s aan de westkant van de festivalboulevard.

Pinnen
Bij de muntenkassa's en muntenautomaten kan zowel met contant geld als met PIN betaald worden.

Openbaar vervoer: ga voorbereid op pad!
We verwachten veel verkeersdrukte in de stad en raden je aan met de trein te komen. Het festivalterrein ligt op loopafstand van het station. Vanaf hier kun je de borden naar het festivalterrein volgen.

Plan vooraf je reis van deur tot deur op 9292ov.nl, ns.nl of in de NS-App. ’s-Avonds laat terug naar huis?! Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn. Er rijden geen extra late treinen na afloop van het festival!

Koop voor vertrek online je vervoerbewijs. Reis je met een OV-chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart, ook alvast voor de terugreis. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat.

Let vooral op de terugreis. Na 23.00 uur kan je niet overal meer komen. Bovendien is het in de laatste trein vaak heel druk. Gok niet op de laatste trein, maar ga een trein eerder naar huis. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl, www.ns.nl of informeer bij de informatiepunten op het festivalterrein.

Fietsenstalling
BFO heeft een aantal fietsenstallingen ingericht bij elke toegangspoort. Ze zijn gratis, maar voor eigen risico. Daarnaast biedt station Zwolle mogelijkheid om je fiets te stallen. Parkeer geen fietsen tegen huizen en/of winkels en maak geen fietsen vast aan bouwhekken!

Informatiepunten
Met vragen kun je altijd naar één van de informatiepunten gaan of één van de medewerkers van het festival aanspreken (Herkenbaar aan de BFO kleding). Gevonden voorwerpen kun je afleveren en ophalen bij het informatiepunt aan de westkant van de Festivalboulevard.

Verdwaalde kinderen
In geval van vermissing spreek dan direct een medewerker aan (herkenbaar aan de BFO-kleding). De medewerker fungeert als intermediair voor achterblijvers van vermiste of verdwaalde personen en helpt u verder.

Mindervaliden
Elke toiletgroep op het terrein beschikt over mindervalide toiletten. Daarnaast is er op het hoofdveld een tribune waar rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Mindervaliden parkeerplekken zijn op de parkeerplaats (langs het water) van Groot Wezenland. Dit is op 5 minuten loopafstand van het festivalterrein. Op vertoon van de Gehandicapten Parkeerkaart (Europese kaart) kun je daar parkeren. M.u.v. de vergunninghouders plekken. Alleen toegankelijk vanuit de richting van de Burgemeester van Rooijensingel. Beperkt aantal plaatsen. 

EHBO
Er zijn vier vaste EHBO posten op het terrein, welke vrijwillig worden bezet door leden van de KNV EHBO. Bekijk de plattegrond om te zien waar deze vaste posten zich bevinden! BFO verzoekt bezoekers alle medewerking te verlenen bij het werk van de KNV EHBO en andere hulpdiensten.

Sanitair
Voor 1 munt krijg je een stempel en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet. Op de plattegrond ziet u waar de toiletten op het tereein zijn. Ieder toiletblok heeft een invalidetoilet. 

Milieu
Wij doen een dringend verzoek aan alle bezoekers op en rondom het festivalterrein. Houd het terrein schoon en maak goed gebruik van de vele afvalbakken.

Betreden op eigen risico
Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van het evenement zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival, o.a. door diefstal/ vermissing van goederen van bezoekers. Bij het betreden van het evenemententerrein kunnen persoonlijke eigendommen worden gecontroleerd op verboden items. De beveiliging doet dit doormiddel van een privaatrechtelijke oppervlakkige veiligheidsfouillering.

Legitimeren
Eenieder die zich op het festivalterrein bevindt kan verzocht worden zich te legitimeren. Dit geldt in elk geval bij twijfel omtrent de leeftijd bij de verkoop van alcoholhoudende drank; deze wordt niet verkocht aan personen onder de 18 jaar. Voor bezoekers jonger dan 18 jaar is het niet toegestaan alcohol te consumeren op het evenemententerrein.

Toezicht & Veiligheid
BFO werkt nauw samen met politie en beveiligingsbedrijf Bloemink Security. Bij de toegangspoorten wordt strenge controle uitgevoerd op meegebrachte drank en etenswaren. Eigen etenswaren, Drugs, wapens, vuurwerk, spuitbussen, parfumflesjes, glas en blik zijn absoluut verboden. Daarnaast is het ook niet toegestaan om huisdieren, skateboards, (klap)stoeltjes, skeelers, rolschaatsen en fietsen mee te nemen op het terrein of clubkleuren of voetbalshirts te dragen. Uiteraard mogen hulphonden wel het festivalterrein op.

De organisatie, politie en of beveiliging kunnen in het kader van de openbare (rechts)orde personen de toegang tot het festival weigeren. En natuurlijk is en blijft wildplassen verboden.

Voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers is er cameratoezicht op het evenemententerrein aanwezig.

Flyeren verboden en collecteren verboden
Het verspreiden van flyers of andere zaken op en rond het festival, zonder toestemming, is verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Mensen die toch menen dat te moeten doen zullen bekeurd worden door aanwezige politie.

Foto- en filmopnames
Tijdens het evenement worden foto- en filmopnames gemaakt. Bezoekers geven door betreding van het festivalterrein toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden. Het is niet toegestaan om zonder toestemming professionele foto-/en filmapparatuur mee te nemen. Camera’s zonder afneembare lens worden toegelaten.

Parkeergelegenheden
Een compleet overzicht van alle parkeergelegenheden in Zwolle vind je op www.zwolle.nl.

Hoogte opnamen
Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie hoogte opnamen te maken!

Drones
Het is niet toegestaan om met een drone boven of in de nabijheid van het festivalterrein te vliegen.

Op het festivalterrein geldt een verbod voor:
- Drugs, messen en (vuur)wapens, glaswerk en blik
- Skateboards, BMX, drones
- Paraplu's (poncho's zijn wel toegestaan)
- Meegebracht eten en drinken (m.u.v. water in een plastic fles van max. 0,5l zonder dop per persoon, baby- en kindervoeding)
- Spuitbussen met drijfgas (deodorant / zonnebrand)
- Alcoholverkoop aan personen onder de 18 jaar
- Wildplassen
- meenemen van voetbalshirts, club gerelateerde uitingen, provocerende of gezicht bedekkende kleding, vlaggen of vlaggenstokken, spandoeken en/of borden met opschrift
- Gaspatronen
- Flyeren 

Bij het aantreffen van niet toegestane items of goederen dient de bezoeker er zelf afstand van te doen bij de beveiliging. De organisatie neemt geen items en/of goederen in bewaring. Bezoekers dienen het zelf buiten evenemententerrein op te slaan. Wanneer er wettelijk verboden items of goederen worden aangetroffen, wordt de politie geïnformeerd.

Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan de voorschriften en/of aanwijzingen van de organisatie, politie, beveiligingspersoneel en de hulpdiensten. Wanneer een bezoeker zich niet houdt aan de aanwijzingen en/of voorschriften, kan de bezoeker in het kader van de openbare (rechts) orde van het terrein worden verwijderd en worden aangehouden.

Op en rondom het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. De politie zal actief opsporen en aanhouden.

De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival. De organisatie kan personen de toegang weigeren. Op het terrein gemaakte foto’s kunnen worden gebruikt voor publicatiedoeleinden.

Drinken en etenswaren 
Het niet toegestaan om drinken en etenswaren meenemen op het festivalterrein, m.u.v. water in een plastic fles van max. 0,5l zonder dop per persoon, baby- en kindervoeding. Bij de ingang wordt iedere bezoeker hierop gecontroleerd, bij ontdekking zal dit worden ingenomen en weggegooid. Er is tegen betaling eten en drinken verkrijgbaar op het festivalterrein.

Roken
Roken is enkel toegestaan in de open lucht. In constructies en tenten en overkappingen is het niet toegestaan om te roken.