Praktische info & huisregels

Het festival vindt plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het festival begint om 11.30 uur en eindigt om 23.30 uur. Vanaf diverse toegangswegen wordt verwezen naar het park. Kijk voor 5 mei op deze website voor parkeermogelijkheden en spoorweginformatie.

 

Munten
De grootste verkooppunten van de festivalmunten staan bij de toegangspoorten van het festival. Voorkom lange wachtrijen en schaf vooral dáár de munten aan. Verder staan er diverse verkooppunten verspreid over het festivalterrein. Je koopt 5 munten voor € 16,50. De munten zijn alleen dit jaar geldig. Met de munten kan eten en drinken op het terrein worden gekocht en ook bij de toiletten dient met munten betaald te worden. Munten zijn in te wisselen tegen geld tot 23.30 uur. Dit kan bij de grote kassa’s aan de westkant van de festivalboulevard.

 

Pinnen
Bij de muntenkassa's en muntenautomaten kan zowel met contant geld als met PIN betaald worden.

 

Openbaar vervoer: ga voorbereid op pad!
We verwachten veel verkeersdrukte in de stad en raden je aan met de trein te komen. Het festivalterrein ligt op loopafstand van het station. Vanaf hier kun je de borden naar het festivalterrein volgen.

Plan vooraf je reis van deur tot deur op 9292ov.nl, ns.nl of in de NS-App. ’s-Avonds laat terug naar huis?! Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn. Er rijden geen extra late treinen na afloop van het festival!

Koop voor vertrek online je vervoerbewijs. Reis je met een OV-chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart, ook alvast voor de terugreis. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat.

Let vooral op de terugreis. Na 23.00 uur kan je niet overal meer komen. Bovendien is het in de laatste trein vaak heel druk. Gok niet op de laatste trein, maar ga een trein eerder naar huis. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl, www.ns.nl of informeer bij de informatiepunten op het festivalterrein.

 

 

Fietsenstalling
BFO heeft een aantal fietsenstallingen ingericht bij elke toegangspoort. Ze zijn gratis, maar voor eigen risico. Parkeer geen fietsen tegen huizen en/of winkels en maak geen fietsen vast aan bouwhekken!

 

Informatiepunten
Met vragen kun je altijd naar één van de informatiepunten gaan of één van de medewerkers van het festival aanspreken (Herkenbaar aan de BFO kleding). Gevonden voorwerpen kun je afleveren en ophalen bij het informatiepunt aan de westkant van de Festivalboulevard.

 

Verdwaalde kinderen
In geval van vermissing spreek dan direct een medewerker aan (herkenbaar aan de BFO-kleding). De medewerker fungeert als intermediair voor achterblijvers van vermiste of verdwaalde personen en helpt u verder.

 

Mindervaliden
Elke toiletgroep op het terrein beschikt over mindervalide toiletten. Daarnaast is er op het hoofdveld een tribune waar rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Mindervaliden parkeerplekken zijn op de parkeerplaats (langs het water) van Groot Wezenland. Dit is op 5 minuten loopafstand van het festivalterrein. Op vertoon van de Gehandicapten Parkeerkaart (Europese kaart) kun je daar parkeren. M.u.v. de vergunninghouders plekken. Alleen toegankelijk vanuit de richting van de Burgemeester van Rooijensingel. Beperkt aantal plaatsen. 

 

EHBO
Er zijn vier vaste EHBO posten op het terrein, welke vrijwillig worden bezet door leden van de KNV EHBO. Bekijk de plattegrond om te zien waar deze vaste posten zich bevinden! BFO verzoekt bezoekers alle medewerking te verlenen bij het werk van de KNV EHBO en andere hulpdiensten.

 

Sanitair
Een bezoek aan het toilet kost een half muntje. Voor 1 munt krijg je een stempel en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet. Op de plattegrond ziet u waar de toiletten op het tereein zijn. Ieder toiletblok heeft een invalidetoilet. 

 

Milieu
Wij doen een dringend verzoek aan alle bezoekers op en rondom het festivalterrein. Houd het terrein schoon en maak goed gebruik van de vele afvalbakken.

 

Betreden op eigen risico
Een bezoek aan het festival is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal. Bij enkele shows kan vuurwerk worden gebruikt. Bijwonen van dergelijke shows geschiedt op eigen risico.

 

Legitimeren
Wij schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Bij twijfel kan gevraagd worden naar je legitimatie. Geldige legitimatie is een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart.

 

Toezicht & Veiligheid
BFO werkt nauw samen met politie en beveiligingsbedrijf Bloemink Security. Bij de toegangspoorten wordt strenge controle uitgevoerd op meegebrachte drank en etenswaren. Eigen etenswaren, Drugs, wapens, vuurwerk, spuitbussen, parfumflesjes, glas en blik zijn absoluut verboden. Daarnaast is het ook niet toegestaan om huisdieren, skateboards, (klap)stoeltjes, skeelers, rolschaatsen en fietsen mee te nemen op het terrein of clubkleuren of voetbalshirts te dragen. Uiteraard mogen hulphonden wel het festivalterrein op.

De organisatie, politie en of beveiliging kunnen in het kader van de openbare (rechts)orde personen de toegang tot het festival weigeren. En natuurlijk is en blijft wildplassen verboden.

 

Flyeren verboden en collecteren verboden
Het is zonder toestemming van de organisatie niet toegestaan te flyeren, collecteren of andere zaken uit te delen op of rondom het festivalterrein. Ziet de organisatie of beveiliging dit toch gebeuren, kun je van het terrein worden verwijderd.

 

Gebruik van foto’s
Door het betreden van het festivalterrein of een van de andere evenementen van het Bevrijdingsfestival Overijssel wordt toestemming gegeven voor het gebruik van gemaakte foto’s voor publicitaire doeleinden. 

 

Parkeergelegenheden
Parkeren kan op de reguliere parkeerplaatsen van de gemeente Zwolle. Voor een compleet overzicht van alle parkeergelegenheden kijk op www.zwolle.nl. U kunt ook gebruik maken van de Parkeerplaats bij de IJsselhallen. Inrijden is gratis, uitrijden kan door een uitrijkaart te kopen bij het automaat voor de hoofdentree (dagtarief € 8,-). Het festivalterrein bevindt zich op zo'n 15 minuten lopen vanaf het parkeerterrein. 

 

Hoogte opnamen
Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie hoogte opnamen te maken!

 

Drones
Het is niet toegestaan om met een drone boven of in de nabijheid van het festivalterrein te vliegen.

 

Op het festivalterrein geldt een verbod voor:
- Drugs, wapens, glaswerk en blik
- Paraplu's (poncho's zijn wel toegestaan)
- Meegebracht eten en drinken
- Spuitbussen met drijfgas (deodorant / zonnebrand)
- Alcoholverkoop aan personen onder de 18 jaar
- Wildplassen
- Het dragen van clubkleding (bijv. motor- of voetbalclubs)
- Gaspatronen
- Flyeren

Houd je aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging en politie. Wanneer je je niet houdt aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging of politie in het kader van de openbare (rechts) orde, kun je van het terrein verwijderd en aangehouden worden.

 

De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival. De organisatie kan personen de toegang weigeren. Op het terrein gemaakte foto’s kunnen worden gebruikt voor publicatiedoeleinden.

 

Ads

Partners

Footer

vfonds

45meiProvincie Overijssel Beeldbepalend Evenement 150x150gemeentezwolle hervormdweeshuis2017 150x150  Hemmink 150x150abbottsenaperformersWindesheim 150x150Landstede 150x150 1Deltion 150x150 1bloemink FNV 150x150  heineken150x150c

 

Bekijk alle partners van het Bevrijdingsfestival Overijssel

© Bevrijdingsfestival Overijssel 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden | website en ict support: ICT for Events | login