foto animatie

In samenwerking met Kleinkunstig bieden we ook in 2022 weer diverse workshops aan zodat jongeren op creatieve wijze aan de slag kunnen met het thema Vrijheid. 

 

Je hoort dit waarschijnlijk steeds vaker voorbij komen; het verschil tussen ons en de mensen die leven in oorlog is simpelweg geluk. De huidige oorlogssituaties in de wereld kunnen voor veel opschudding zorgen in de belevingswerelden van jongeren. Wij leven in vrijheid terwijl er in andere delen van de wereld oorlog plaatsvindt. Er vindt oorlog plaats in Oekraïne, heel dicht bij huis. Het nieuws staat er vol mee, wat daarmee ook de jongeren bereikt. Maar niet alleen in Oekraïne is de situatie hartbrekend. Jemen, Syrië, Afghanistan, we kunnen een hele lijst maken. De impact is groot en wereldwijd voelbaar.

Onze themaworkshops rondom “Vrijheid” helpen leerlingen om na te denken en te reflecteren over hetgeen wat geen gegeven hoeft te zijn. Samen met onze workshopdocenten zullen jouw leerlingen met elkaar in gesprek gaan op een open en creatieve manier over vrijheid (en oorlog). Binnen onze themaworkshops over “Vrijheid” staat het creëren van een vrijheidsboodschap centraal. Wij bieden de volgende themaworkshops over “Vrijheid” aan:

  • Spoken Word: Taal is meer dan alleen woorden, het is ook ritme, klank en je fysieke expressie. In de workshop Spoken Word gaan leerlingen een krachtige voordracht over vrijheid maken.
  • Podcast maken: Leerlingen pakken de microfoon en zetten het onderwerp vrijheid op geheel eigen wijze op de kaart.
  • Rap: Op ritmische wijze en met zelf geschreven woorden vertellen de leerlingen hun persoonlijke verhalen over vrijheid.
  • #Ditbenik Theater: Wie ben jij in relatie tot vrijheid? Onder begeleiding van een theaterdocent vertellen leerlingen hun verhaal.
  • Animatie: In deze workshop leren leerlingen hoe ze hun boodschap over vrijheid in een animatiefilm vatten.
  • Black Out Poetry: Streep woorden uit een grote tekst weg en zie je eiegen vrijheidsgedicht ontstaan.
  • Superimpose fotografie: Leerlingen maken met behulp van de superimpose techniek surrealistische foto’s en drukken vrijheid op bijzondere wijze uit.
  • Illustratie: Illustraties zijn aandachtstrekkers. Hoe maak je een goede illustratie en trek je de aandacht voor jouw vrijheidsboodschap?
  • Vloggen: Vloggen is een effectieve manier om verhalen en gedachtes over te brengen aan een groot publiek. Deel jouw vrijheidsverhaal in je eigen vlog!

Ben jij geïnteresseerd in een van deze themaworkshops over “Vrijheid”, wil je een programma voor jouw leerlingen samenstellen of gewoon eens praten met ons wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op!

Nieuws

ADS

SPONSOREN