Trotse gastprovincie van de Nationale Viering

Dit jaar hebben we de eer om de trotse gastprovincie te zijn van de Nationale Viering!

Op 5 mei organiseert Provincie Overijssel samen met ons, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gemeente Zwolle en de NOS een uniek programma vanuit het provinciehuis en op het festivalterrein in Park de Wezenlanden. Ook in aanloop naar Bevrijdingsdag zullen er in Overijssel diverse extra activiteiten plaatsvinden.  

Een hoogtepunt van het programma tijdens het festival is de 5 mei-lezing, die live wordt uitgezonden door de NOS. Dit jaar zal de voormalige voorzitter van de Europese Raad en oud-premier van België, Herman Van Rompuy, de lezing geven. Na afloop van het programma in het provinciehuis, zal het Bevrijdingsvuur worden ontstoken op het festival als startsein voor alle 5 mei-vieringen in het land.

In de aanloop naar 5 mei staan er extra onderdelen op het programma. Zo zijn er weer diverse Vrijheidscolleges, dit keer met Dieuwertje Blok (wo 19 april) en Fresku (do 20 april). Ook is er op 3 en 4 mei weer een mooi programma i.s.m. Zwolse Theaters onder de noemer Theater na de Dam.   

Omdat Overijssel dit jaar de gastprovincie is mogen we niet één, maar twee Ambassadeurs van de Vrijheid op ons festival verwelkomen. Al vroeg op de dag, na het ontsteken van het Vrijheidsvuur, betreedt Froukje het podium. De zangeres brak in recordtempo door met monsterhits Ik Wil Dansen, Niets Tussen en Zonder Gezicht. Tabitha, de tweede Ambassadeur op het programma, scoorde hits met o.a. Kriss Kross Amsterdam en Kraantje Pappie en veroverde Nederland met haar deelname aan tv-programma Beste Zangers.  

 

Vrijheidsvuur

Foto: Christein van Hoffen

Ads

Partners

Footer

vfonds

45meiProvincie Overijssel Beeldbepalend Evenement 150x150gemeentezwolle hervormdweeshuis2017 150x150  Hemmink 150x150abbottsenaperformersWindesheim 150x150Landstede 150x150 1Deltion 150x150 1bloemink FNV 150x150  heineken150x150c

 

Bekijk alle partners van het Bevrijdingsfestival Overijssel

© Bevrijdingsfestival Overijssel 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden | website en ict support: ICT for Events | login

abc

def

aabb

adfasdf