Bekend maakt Bemind | Muziek na de Stilte

Samen stilstaan en herdenken over vrede en vrijheid met muziek en de muzikale monoloog ‘Dagboek van een Vluchteling’ over het intrigerende verhaal van de Syrische Yazan.

4 MEI 2023 | inloop: 20:30 uur | start: 21:00 uur | Tickets: € 14,50

Op 4 mei 2023 staan we stil bij onze vrijheid en de wijze waarop we die verworven hebben. Het is voor velen een moment van reflectie en gedenken, zeker in deze tijden waarin oorlog en vrede thema’s zijn die ons bezighouden.

De avond wordt tussen 20:30 uur - 21:00 uur ingeleid door Martin van Heerde (orgel), Eline Visser (zang) en Bauke Vermaas, stadsdichter Zwolle.

Daarna wordt u meegenomen in het intrigerende verhaal van de Syrische Yazan in de muzikale monoloog ‘Dagboek van een Vluchteling’. Achteraf wordt u uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en om de expositie ‘Known’ van Jan Pieter Gootjes te bekijken, een expositie over gekend zijn.


Datum: donderdag 4 mei 2023
Locatie: Academiehuis Grote Kerk
Uitgevoerd door: Acedemiehuis Grote Kerk

Tickets: € 14,50
https://www.academiehuis.nl/evenementen/herdenking-4-mei


Muzikale inleiding
Martin van Heerde, orgel
Eline Visser, zang

Stadsdichter
Bauke Vermaas

Dagboek van een Vluchteling
Michiel Nonhebel, verteller
Marinka Kluiver, hoorn
Helmer Bijl, slagwerker
Sanne Bakker, harp
Wisse de Rijk, cello

"Syrië was een prachtig en onafhankelijk land..."

Dagboek van een vluchteling' vertelt het waargebeurde verhaal van de Syrische Yazan. Na het uitbreken van de oorlog in Syrië besluit de zestienjarige Yazan in zijn eentje te vluchten naar Europa. Hij wil weg van de oorlog. Dit betekent echter dat hij zijn familie moet achterlaten. Toch lijkt vluchten beter dan te moeten vechten voor Bashar al-Assad, de president van Syrië. Onderweg komt Yazan voor onmogelijke keuzes te staan, waarbij elke optie fataal kan zijn.

'Dagboek van een Vluchteling' is een muzikale monoloog geschreven door Marinka Kluiver en verteld door Michiel Nonhebel. De muziek, gecomponeerd door Helmer Bijl, wordt uitgevoerd door een ensemble bestaande uit Marinka Kluiver op hoorn, Helmer Bijl op slagwerk, Sanne Bakker op harp en Wisse de Rijk op cello. De poster is ontworpen door Leticia van Neerven.

Ads

Partners

Footer

vfonds

45meiProvincie Overijssel Beeldbepalend Evenement 150x150gemeentezwolle hervormdweeshuis2017 150x150  Hemmink 150x150abbottsenaperformersWindesheim 150x150Landstede 150x150 1Deltion 150x150 1bloemink FNV 150x150  heineken150x150c

 

Bekijk alle partners van het Bevrijdingsfestival Overijssel

© Bevrijdingsfestival Overijssel 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden | website en ict support: ICT for Events | login