Skip to main content

Het Hervormd Weeshuis steunt het BFO al vanaf het begin!

Ieder jaar kunnen we het festival alleen maar mogelijk maken dankzij de bijdrage van heel veel partners. Het Hervormd Weeshuis steunt het BFO sinds de eerste editie in 1991. 

Wij zijn heel erg benieuwd naar de reden waarom ze het Bevrijdingsfestival een warm hart toedragen en wat het Hervormd Weeshuis nog meer doet. Daarom vonden wij het de hoogste tijd voor een paar vragen!

Wat doen jullie voor het Bevrijdingsfestival Overijssel?

Wij geven financiële steun aan het Bevrijdingsfestival Overijssel. En dat doen we al sinds de eerste editie van het festival in 1991. Met name omdat wij het belangrijk vinden om kinderen en jongeren mee te geven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, ook al ben je in vrijheid geboren en ken je niet anders.

Elk jaar vieren we onze vrijheid groots en uitbundig op 5 mei. Tijdens het festival in Zwolle zijn er diverse op de jeugd gerichte activiteiten die plaatsvinden op de Familieweide. Juist die activiteiten dragen wij een warm hart toe en deze kunnen op onze steun rekenen.

In 2016 heeft onze stichting zelfs de jaarlijkse bijdrage verhoogd en voor vijf jaar vastgelegd omdat we het een belangrijk evenement vinden voor Zwolle. We hopen dat dit nog jaren zo blijft.

Wie zijn jullie precies?

Weeshuizen zijn er al tientallen jaren niet meer in Nederland. Tot 1953 had Zwolle nog één weeshuis dat onderdak bood aan ouderloze kinderen. Daarna zijn de bezittingen die dit weeshuis door de eeuwen had verworven, overgegaan in stichting Het Hervormd Weeshuis. Het bestuur van onze stichting zet de jaarlijkse netto-opbrengsten van deze bezittingen op een eigentijdse manier in. Met het doel om initiatieven in Zwols jeugd- en jongerenwerk een financieel steuntje in de rug te bieden. Iedereen kan bij ons een aanvraag indienen gericht op de Zwolse jeugd tot en met 25 jaar. Ga naar www.hervormdweeshuiszwolle.nl en doe de snelle check en volg ons via Facebook of Twitter

Wil jij het Bevrijdingsfestival Overijssel ook steunen?

Er zijn diverse mogelijkheden. Bekijk ze hier.