Skip to main content

Naber

Als er iets bestaat als een Europese identiteit verkondigt de muziek van NABER dat volledig. NABER is een producer en multi-instrumentalist uit Zwolle en de drijvende kracht achter zijn eigen muziek en het succesvolle concept NABERWERKING. Zijn muziek is sterk beïnvloed door Scandinavische disco, Franse electro en Duitse techno. Deze stijlen kwamen voor hem samen toen hij in Manchester woonde; een stad geroemd om haar internationale club cultuur.

Hoewel deze muzikale invloeden sterk aanwezig zijn is het niet exclusief datgene wat hem beweegt. Zijn passie voor donkere klankkleuren en luchtige melodieën komen samen tot gecalculeerde, synth overladen electronica. Ook wat elementen van psychedelica en ambient komen aan bod in zijn kleurrijke producties.

NABER’s storytelling vertaalt zich ook goed in live verband. Door zijn gebruik van oude apparatuur en moderne technieken speelt hij flink met verwachtingspatronen en hoogtepunten. Deze vallen allemaal samen in een eclectische show waarin intense climaxen en diepe passages de revue passeren.

Met een flinke stapel muziek in het vizier en ambitieuze projecten in aantocht gaat NABER zijn Europese liefde naar buiten brengen. De vraag is nu vooral; is Europa klaar voor NABER?
20.45 - 21.45
Windesheim Danstheater